Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Κίνημα των Ενόπλων Δυνάμεων εναντίον της κυβέρνησης βλέπει ο Μπεγλίτης

 
Μείζον εθνικό θέμα προέκυψε από τις καταγγελίες του υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Πάνου Μπεγλίτη περί αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων που καθοδηγούνται από την ΝΔ προκειμένου να οργανώσουν τους εν ενεργεία αξιωματικούς του στρατού για να αποκρούσουν την κυβέρνηση.

 
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπεγλίτης από το βήμα της Ολομέλειας είπε πως «Η έκκληση των ενώσεων αποστράτων προς τα εν ενεργεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων να βρίσκονται σε εγρήγορση για να αποκρούσουν την κυβέρνηση είναι επικίνδυνη και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί.» ζητώντας παράλληλα από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να σταματήσει να βλέπει το χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων ως ιστορικά προνομιακό της χώρο και κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή.
Για σημαντική καταγγελία που φέρνει την Ν.Δ να δια των ενώσεων των αποστράτων να υποσκάπτει το κλίμα ομαλότητας στις ένοπλες δυνάμεις προτρέποντας τα στελέχη να αντισταθούν στην πολιτική της κυβέρνησης, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Αστέριος Ροντούλης. Προσέθεσε μάλιστα ότι γίνεται σε μια στιγμή που έλληνες επιτελείς εκτιμούν ότι υπάρχει ενδεχόμενο να προκύψει επεισόδιο με την Τουρκία μεγαλύτερων διαστάσεων από αυτό με τα Ίμια.
Από την πλευρά της Ν.Δ πάντως, ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ, Κώστας Τασούλας δήλωσε απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού πως δεν υπάρχει κανένα τέτοιο θέμα επιρροής.
«Όχι μόνο δεν τους καθοδηγεί η ΝΔ αλά το κύρος και η υπευθυνότητας αυτών των ανθρώπων δεν θα δεχόντουσαν τέτοια καθοδήγηση.», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τασούλας.
Ο κ. Μπεγλίτης αναφέρθηκε και στο θέμα του συνδικαλισμού των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων δηλώνοντας ότι «η κυβέρνηση και το υπουργείο προετοιμάζεται ήδη για να αντιμετωπίσει και να αμβλύνει την όποια αρνητική πλευρά αυτή της απόφασης.» προσθέτοντας όμως «ότι δεν πρόκειται να εφαρμοστεί ο νόμος περί συνδικαλισμού, δεν επιτρέπεται συνταγματικά, δεν θα το επιτρέψει η κυβέρνηση.»
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin