Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Νοθευμένα ποτά από τα κατεχόμενα προκάλεσαν το θάνατο τριών Ρωσίδων

 

Ευρεία δημοσιότητα έχει λάβει στα ρωσικά ΜΜΕ η δηλητηρίαση Ρώσων τουριστών στο δημοφιλές θέρετρο της Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) από νοθευμένο με μεθανόλη αλκοόλ, το οποίο είχε παραχθεί και πουληθεί από εταιρεία που εδρεύει στα κατεχόμενα.

Το τραγικό περιστατικό έχει μέχρι στιγμής στοιχίσει το θάνατο σε τρεις γυναίκες, ενώ άλλη μία νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση στην Τουρκία. Οι τουρίστες δηλητηριάστηκαν κατά τη διάρκεια βραδινής εκδρομής με γιοτ τη νύχτα της 27ης Μαΐου, λίγο μετά την οποία έγινε γνωστός ο θάνατος της 27χρονης Μαρίας Σαλιάπινα και της Αϊγκούλ Ζαλιάεβα. Χθες κατέληξε στη Μόσχα η Μαρίνα Σεβέλιεβα, η οποία είχε κατορθώσει να επιστρέψει αεροπορικώς από την Τουρκία σε κακή κατάσταση και ζήτησε αμέσως ιατρική βοήθεια, όπως και περισσότεροι από τριάντα μέχρι στιγμής Ρώσοι τουρίστες, αλλά και τουριστικοί πράκτορες ή εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα, οι οποίοι κατέφυγαν σε τουρκικά και ρωσικά νοσοκομεία.

Μία από τους νοσηλευόμενους, η Βικτώρια Νικολάεβα βρίσκεται σε κώμα με σοβαρές πιθανότατα εγκεφαλικές βλάβες και άλλη μία, η Αλεξάντρα Αχούρκοβα, είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, ενώ συνολικά άλλοι επτά βρίσκονται ακόμη σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με το Coral Travel, στη νυχτερινή θαλάσσια εκδρομή βρίσκονταν τουριστικοί πράκτορες και συνεργάτες τους από τη Μ. Βρετανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν και το Καζαχστάν, εκ των οποίων επίσης αρκετοί ζήτησαν ιατρική βοήθεια.

Τα ρωσικά ΜΜΕ αναδημοσιεύουν πληροφορίες του τουρκικού Τύπου ότι η παρτίδα του νοθευμένου αλκοόλ έφθασε στην Τουρκία από τα κατεχόμενα της Κύπρου και από εταιρεία του ψευδοκράτους με την ονομασία «Ζασμίν», η οποία εξήγε στην Τουρκία 2100 φιάλες ουίσκι και από 180.000 φιάλες τζιν και βότκα με προορισμό, τους τελευταίους μήνες, τέσσερις επαρχίες της Τουρκίας.

Ο κεντρικός τουριστικός Οργανισμός της Ρωσίας «Ροστουρίζμ» βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας για την καταβολή αποζημιώσεων στις οικογένειες των νεκρών εξαιτίας του ακατάλληλου για κατανάλωση αλκοόλ. Ο εκπρόσωπος Τύπου Ολέγκ Μοσέεφ θύμισε στους Ρώσους δημοσιογράφους ότι αντίστοιχες αποζημιώσεις είχαν πληρωθεί μετά το περσινό πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σε τουρκικό έδαφος.

Πολλές ρωσικές ιστοσελίδες υπενθυμίζουν ότι όπως είχε γίνει πέρυσι γνωστό, η τουρκική αστυνομία είχε κατάσχει παρτίδες νοθευμένου αλκοόλ, στο οποίο έπειτα από τις χημικές αναλύσεις είχαν βρεθεί έως και ούρα (!) και προοριζόταν για ξενοδοχεία, μπαρ και ντίσκο της Μαρμαρίδας.  




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin