Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Πόσο επηρεάζει η διατροφή τη γονιμότητα;

 

Μπορεί η ποιότητα της διατροφής μας να επηρεάσει και τη γονιμότητά μας; Σίγουρα ναι, απαντούν οι ειδικοί και μας προτείνουν τις καταλληλότερες τροφές που θα μας βοηθήσουν να μην αντιμετωπίσουμε ποτέ πρόβλημα. 

 

Καλό είναι και η γυναίκα αλλά και ο άνδρας να διατρέφονται σωστά. Καλό είναι να τρώτε αρκετά φρούτα, λαχανικά, προϊόντα ολικής αλέσεως και γαλακτοκομικά προϊόντα καθημερινά. Συγκεκριμένες βιταμίνες και συστατικά – όπως η βιταμίνη C και Ε, ο ψευδάργυρος και το φυλλικό οξύ – είναι σημαντικά στη γονιμότητα. Επίσης καλό είναι να μειώσετε και σιγά σιγά να κόψετε το αλκοόλ αλλά και το κάπνισμα.
Η υποθρεψία ιδιαίτερα στις γυναίκες προκαλεί προβλήματα και στο κύκλο και για το λόγο αυτό καλύτερα είναι να βρίσκονται σε φυσιολογικό βάρος με δείκτη μάζα σώματος από 20 μέχρι 25. Η απότομη απώλεια βάρους καθώς και το υπερβολικό βάρος δεν ενδείκνυνται.
Το φυλλικό οξύ είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία και βρίσκεται σε τροφές όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, τα εσπεριδοειδή, τους ξηρούς καρπούς, τα όσπρια και τα εμπλουτισμένα τρόφιμα.
Διατηρώντας ένα υγιές βάρος, βασιζόμενοι σε υγιεινές επιλογές τροφών από όλες τις ομάδες μπορούμε να διατηρήσουμε ένα υγιές βάρος.
-Τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη όπως το κόκκινο και άσπρο κρέας, το ψάρι, τα όσπρια, οι ξηροί καρποί και τα αυγά. Σημαντικές πηγές διατροφικών στοιχείων.
-Λαχανικά (ιδιαίτερα τα φυλλώδη λαχανικά, τα μπιζέλια, οι κολοκύθες, το μπρόκολο. Αναντικατάστατες πηγές βιταμινών και μετάλλων καθώς και φυτικών ινών στη διατροφή μας.
-Φρούτα (ιδιαίτερα πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, λεμόνια και φρέσκους χυμούς) Σημαντικές πηγές βιταμινών C και φυλλικού οξέος.
-Αμυλούχα προϊόντα όπως το μαύρο ρύζι, τα μακαρόνια, τα δημητριακά ολικής αλέσεως που περιέχουν υδατάνθρακες και είναι καλές πηγές ενέργειας και φυτικών ινών.
-Γαλακτοκομικά προϊόντα όπως το γάλα, το τυρί και το γιαούρτι. Πηγές ασβεστίου που βοηθούν να έχουμε γερά κόκαλα και δόντια. Προτιμήστε τα με χαμηλότερα λιπαρά.
Τροφές πλούσιες σε ψευδάργυρο είναι τα οστρακοειδή, οι σαρδέλες και το κοτόπουλο καθώς επίσης και τα όσπρια και οι τροφές ολικής αλέσεως.

 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin