Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Απέρριψαν τις ενστάσεις Σαμαρά

Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων βρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι κεντροδεξιοί ηγέτες της Ευρώπης, με πρώτη την Αγκελα Μέρκελ, του ζήτησαν να μην υποστηρίζει ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Θα ψηφίσει κάποια από τα άρθρα του εφαρμοστικού νόμου, δήλωσε ο ηγέτης της ΝΔ

Κριτική για την άρνηση στο Μεσοπρόθεσμο δέχτηκε το κλιμάκιο της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Κριτική για την άρνηση στο Μεσοπρόθεσμο δέχτηκε το κλιμάκιο της ΝΔ υπό τον Αντώνη Σαμαρά
Σε κλοιό ασφυκτικών πιέσεων βρέθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι κεντροδεξιοί ηγέτες της Ευρώπης, με πρώτη την Αγκελα Μέρκελ, του ζήτησαν να μην υποστηρίζει ότι υπάρχει άλλος δρόμος από την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
Ο πρόεδρος της ΝΔ έμεινε σταθερός στις απόψεις του, λέγοντας ότι συμφωνεί με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης, αλλά διαφωνεί με το μείγμα της οικονομικής πολιτικής.
Επανέλαβε, πιο συγκεκριμένα ότι συμφωνεί με την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές, λέγοντας ότι όλα αυτά αποτελούν προτάσεις του κόμματός του, προτάσεις τις οποίες έχει υποστηρίξει και θα συνεχίζει να υποστηρίζει και μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο κ. Σαμαράς μάλιστα ξεκαθάρισε πως ζητά πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και σε αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση περιουσίας, όμως ήταν σαφής τονίζοντας πως η ΝΔ διαφωνεί με το μείγμα πολιτικής, που έχει ήδη οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, που έχει παραλύσει την Οικονομία κι έχει ακυρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης.


Ο Πρόεδρος της ΝΔ παραδέχτηκε πως "οι περισσότεροι από τους Ευρωπαίους ηγέτες παρέμειναν πιστοί στις θέσεις τους", ξεκαθάρισε όμως πως δεν θα υπερψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.


"Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί άκουσαν τις απόψεις μας. Τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το λάθος. Βεβαίως, κάποια άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, θα τα ψηφίσουμε γιατί συμφωνούμε, τους είπα. Επέμεινα ότι ευθύνη δεν είναι να αποδεχόμαστε το λάθος, αλλά να το επανορθώσουμε. Κι αυτή είναι η υπέρτατη πολιτική ευθύνη και απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Ευρώπη. Γιατί δεν κρίνεται μόνο η τύχη της Ελλάδα", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, ο οποίος δεν έκρυψε τη βεβαιότητά του πως στο τέλος θα δικαιωθεί.


"Όμως, κριτής κάθε οικονομικού προγράμματος είναι τα αποτελέσματά του. Και κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός", τόνισε ο Πρόεδρος της ΝΔ.


Πριν την έναρξη της Συνόδου η Γερμανίδα καγκελάριος
Αγκελα Μέρκελ, είχε φροντίσει να δείξει το πλαίσιο που θα κινηθεί, τόσο η ίδια, όσο και άλλοι ηγέτες, δηλώνοντας, πως "είναι σημαντικό στην Ελλάδα να μην υποστηρίζεται η άποψη ότι υπάρχει και άλλος δρόμος από την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική".
Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του προέδρου της ΝΔ είναι το εξής:

"Είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τους εταίρους μας στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα. Επανέλαβα ότι συμφωνούμε με τους στόχους και με τα μέσα δημοσιονομικής εξυγίανσης: Με την εξάλειψη του ελλείμματος, τον περιορισμό του χρέους, τη μείωση της κρατικής σπατάλης και τις διαρθρωτικές αλλαγές. Αυτά όλα τα έχουμε προτείνει, τα έχουμε στηρίξει και εξακολουθούμε να τα στηρίζουμε. Και είμαστε οι πρωτοπόροι που ζητάμε πολύ περισσότερα από όσα μπορεί να κάνει η κυβέρνηση και σε αποκρατικοποιήσεις και στην αξιοποίηση περιουσίας.

Αλλά διαφωνούμε με το μίγμα πολιτικής, που έχει ήδη οδηγήσει σε βαθιά και παρατεταμένη ύφεση, που έχει παραλύσει την Οικονομία κι έχει ακυρώσει το πρόγραμμα εξυγίανσης. Καθώς όλα τα αποτελέσματά του βρίσκονται πια πολύ μακριά από τους στόχους.

Οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί άκουσαν τις απόψεις μας. Τους εξηγήσαμε ότι δεν μπορούμε να υποστηρίξουμε το λάθος. Βεβαίως, κάποια άρθρα του εφαρμοστικού νομοσχεδίου, θα τα ψηφίσουμε γιατί συμφωνούμε, τους είπα.

Επέμεινα ότι ευθύνη δεν είναι να αποδεχόμαστε το λάθος, αλλά να το επανορθώσουμε. Κι αυτή είναι η υπέρτατη πολιτική ευθύνη και απέναντι στην Ελλάδα και απέναντι στην Ευρώπη. Γιατί δεν κρίνεται μόνο η τύχη της Ελλάδας.

Ακούστηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Παρέμεινα στην άποψη μου ως το τέλος. Κάποιοι καταλάβαιναν ότι έχουμε δίκιο. Οι περισσότεροι επέμειναν στις δικές τους.

Όμως, κριτής κάθε οικονομικού προγράμματος είναι τα αποτελέσματά του. Και κριτής όλων μας είναι ο Ελληνικός λαός".
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin