Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Νέες διακοπές ρεύματος και σήμερα

 

 Εκτεταμένα ήταν τα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση της χώρας χθες πρώτη ημέρα των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στη ΔΕΗ.  Την ίδια ώρα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέας συνάντησης του προέδρου της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Νίκου Φωτόπουλου με τους υπουργούς Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργο Παπακωνσταντίνου με πιθανή ημερομηνία την Πέμπτη 23 Ιουνίου.

Η μικρή – αναλογικά και λόγω της κρίσης – κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, παρά τη σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας, προστατεύει έως τώρα την χώρα από ένα γενικευμένο black out.


Είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ οι καιρικές συνθήκες δικαιολογούν ζήτηση της τάξης των 9.000 μεγαβάτ και άνω, η αιχμή της ημέρας που σημειώθηκε γύρω στις 14.30 ήταν 7.232 μεγαβάτ.


Ωστόσο οι εκ περιτροπής διακοπές ρεύματος αναστάτωσαν χθες πολλές περιοχές στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα.


Σημειώνεται ότι, λόγω της απεργίας της ΓΕΝΟΠ αλλά και λόγω προγραμματισμένων συντηρήσεων ή βλαβών έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας 16 εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ.


Σύμφωνα με τους υπευθύνους του οργανισμού και σήμερα θα πραγματοποιηθούν κυλιόμενες διακοπές ρεύματος το πρόγραμμα των οποίων θα ανακοινωθεί μετά τις 10 το πρωί.


Για την αποφυγή κινδύνων από ηλεκτροπληξία οι καταναλωτές να θεωρούν ότι το δίκτυο είναι συνεχώς υπό τάση (δηλαδή έχει ηλεκτρικό ρεύμα), επειδή η ηλεκτροδότηση μπορεί να αποκατασταθεί ανά πάσα στιγμή.


Συνιστάται η αποφυγή της χρήσης ανελκυστήρων, προκειμένου να αποφευχθούν κίνδυνοι εγκλωβισμού.


Για την αποτελεσματική προστασία ηλεκτρικών συσκευών, λόγω ενδεχόμενων μεταβολών της τάσης είναι ασφαλέστερο να παραμείνουν κλειστές ευαίσθητες ηλεκτρονικές συσκευές στη διάρκεια των προγραμματισμένων περικοπών.


Ιδιαίτερη μέριμνα θα πρέπει να υπάρχει για άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας, υπερήλικες, ώστε να αποφευχθεί η έκθεσή τους σε κινδύνους λόγω των διακοπών ρεύματος.


Η Ομοσπονδία αντιδρά στην προοπτική αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ, έπειτα και από τις άκαρπες συναντήσεις που είχε το Σάββατο η παράταξη της ΠΑΣΚΕ/ΓΕΝΟΠ τόσο με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, όσο και με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin