Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Χωριό στα ελληνοτουρκικά σύνορα με κρούσματα ασθένειας του άνθρακα

 
Χωριό στην Αδριανούπολη τέθηκε σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων άνθρακα σε ζώα…
έχοντας προκαλέσει πανικό στις γύρω περιοχές, σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Νέτγκαζέτε.
Το χωριό Γενίκαντίν της Αδριανούπολης κοντά στα σύνορα με Βουλγαρία και Ελλάδα, μετά τον θάνατο 4 μεγάλων ζώων από άνθρακα τέθηκε σε καραντίνα. Ρίχτηκε φάρμακο στις πηγές του χωριού και στους κοινόχρηστους χώρους, ενώ αναφέρθηκε πως η καραντίνα θα διαρκέσει 30 μέρες.

 
Με βάση τις πληροφορίες, στο χωριό Γενίκαντίν οι χωρικοί μετάτην θανάτωση 4 μεγάλων ζώων και ενός μικρού, ενημέρωσαν την διεύθυνση Γεωργίας. Οι ομάδες από τον έλεγχο που έκαναν στο χωριό και στα θανατωθέντα ζώα υποψιάστηκαν την αρρώστεια του άνθρακα και έστειλαν δείγματα για έλεγχο στην Κωνσταντινούπολη.
Μέχρι να έρθουν τα τελικά αποτελέσματα, το χωριό για 30 μέρες τέθηκε σε καραντίνα ενώ έγιναν και ψεκασμοί.
Το χωριό που βρίσκεται πάνω στον δρόμο για το Καπίκουλέ, απέχει 2 χιλιόμετρα από την Ελλάδα και 5 χιλιόμετρα από την Βουλγαρία, λόγω της αρρώστιας τέθηκε σε καραντίνα. Λόγω της καραντίνας αυτής τα ζώα παραμένουν στους σταύλους.
Μετά την εμφάνιση της αρρώστιας ψεκάστηκαν οι πηγές από όπου πίνουν νερό τα ζώα, καθώς και οι κοινόχρηστοι χώροι. Οι χωρικοί ανέφεραν πως στο χωριό τους δεν είχε παρουσιαστεί ξανά αρρώστια και πως προήλθε από εισαγόμενα ζώα.
Οι αρμόδιοι του υπουργείου Γεωργίας έλαβαν μέτρα για να μην μεταδοθεί η ασθένεια σε άλλα ζώα ή ανθρώπους. Έκαναν ενέσεις στα ζώα, ενώ ψέκασαν στις γούρνες και στους κοινόχρηστους χώρους.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin