Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Κομβικής σημασίας η άφιξη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα

Στην Ελλάδα το κλιμάκιο της τρόικας για την εκταμίευση της 5ης δόσης 

Κομβικής σημασίας για την εκταμίευση της πέμπτης δόσης της βοήθειας προς την Ελλάδα κρίνεται η άφιξη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα σήμερα Τρίτη.

Η τριμερής θα αξιολογήσει τις αλλαγές που πραγματοποιεί η ελληνική κυβέρνηση επί του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στήριξης, και την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Από το πρωί ο υπουργός Οικονομικών πραγματοποιεί σειρά συσκέψεων με στόχο τις αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, επανεξετάζεται και η έκτακτη εισφορά αλλά και άλλες ρυθμίσεις όπως το εύρος κατάργησης των φοροαπαλλαγών.

Όπως δήλωσαν τη Δευτέρα από το Λουξεμβούργο ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και ο Επίτροπος Όλι Ρεν, εφόσον η αποστολή της τρόικας κρίνει ότι οι όποιες αλλαγές αποφασίσθηκαν στο υπάρχον μνημόνιο είναι συμβατές προς αυτό και ότι η Ελλάδα πράττει τα δέοντα, θα καταστεί δυνατή η εκταμίευση της πέμπτης δόσης των δανείων στις αρχές Ιουλίου.

Οι κ. Γιουνκέρ και Ρεν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν επισήμαναν τη δέσμευση των ελληνικών αρχών ότι ως το τέλος Ιουνίου θα προωθήσουν όλες τις αναγκαίες προσαρμογές, ούτως ώστε να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και να ολοκληρωθεί η σύνταξη του νέου μνημονίου συνεννόησης της Ελλάδας με τους δανειστές της

Ανέφεραν επίσης ότι στο θέμα της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στο κόστος της δεύτερης διάσωσης της Ελλάδας έχει σημειωθεί επί της ουσίας συμφωνία, η οποία διασφαλίζει ότι η εν λόγω συμμετοχή θα είναι εκούσια από πλευράς τραπεζών.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος του Eurogroup για τις κοινωνικές αντιδράσεις στην Ελλάδα, σημείωσε πως τον «αγγίζουν» και ότι για αυτόν τον λόγο υπέβαλε, προ ημερών, ορισμένες προτάσεις που θα συμβάλλουν στην τόνωση της ανάπτυξης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin