Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Διεθνής διαγωνισμός ποίησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου

 

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 του Λονδίνου θα υπάρχει ένα νέο «αγώνισμα» στο οποίο θα διαγωνιστούν οι 205 χώρες του θεσμού. Όχι, δεν πρόκειται για το σκάκι ή το γκολφ, αλλά για την ποίηση. Ο διαγωνισμός ποίησης είναι μια πρωτοβουλία των Simon Armitage και Jude Kelly του Southbank Centre και θα πραγματοποιηθεί από τις 26 Ιουνίου ως τις 2 Ιουλίου στο πλαίσιο της πολιτιστικής ολυμπιάδας και της τελετής λήξης των Αγώνων.

Η συμμετοχή των 205 χωρών καθιστά τον συγκεκριμένο διαγωνισμό ποίησης τον μεγαλύτερο που έχει γίνει ποτέ. Δεν λείπει βέβαια και το ελληνικό «χρώμα» από την διοργάνωση της οποίας το όνομα είναι «Poetry Parnassus». Ο Παρνασσός, τόπος καταγωγής του Ορφέα και των Μουσών, αναμένεται να είναι μια από τις πηγές έμπνευσης των διαγωνιζομένων. Η διοργάνωση έχει την υποστήριξη μεγάλων σύγχρονων ποιητών όπως του βραβευμένου με Νόμπελ Seamus Heaney αλλά και των Carol Ann Duffy, Andrew Motion και Melvyn Bragg.

Οι διοργανωτές του διαγωνισμού δήλωσαν στην Guardian ότι παρά τις καθυστερήσεις με τις βίζες, ευελπιστούν ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την συμμετοχή των ποιητών. Στόχος τους είναι να γιορτάσουν «τη γλώσσα και την αίσθηση παγκόσμιας συντροφικότητας», προωθώντας τις αξίες της ελευθερίας του λόγου και της ειρήνης μέσω της ποίησης.
Η κάθε χώρα θα μπορεί να προτείνει τρείς ποιητές και στην συνέχεια ένα πάνελ των διοργανωτών και μελετητών ποίησης θα αποφανθεί την Άνοιξη του 2012 για τους ποιητές οι οποίοι τελικά θα διαγωνιστούν. Στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://www.surveymonkey.com/s/NominatePoets μπορείτε να προτείνετε τον αγαπημένο σας ποιητή.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin