Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Οι άνδρες της Ευρώπης… χάνονται

 
Καπνιστές και πότες κινδυνεύουν να πεθάνουν πριν τα 65...


Το κάπνισμα και η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο τους άνδρες κάτω των 65 ετών. Μάλιστα, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο οι άνδρες έχουν διπλάσιες πιθανότητες από τις γυναίκες να χάσουν τη ζωή τους.

Κάθε χρόνο πεθαίνουν 630.000 άνδρες και 300.000 γυναίκες κάτω των 65 ετών σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο καθηγητής Richard de Visser από το πανεπιστήμιο του Sussex και επικεφαλής της έρευνας, μελέτησε τη σχέση της κατανάλωσης αλκοόλ, της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και της σεξουαλικής συμπεριφοράς με τον πρόωρο θάνατο.

Ανακάλυψε ότι 63% των Ευρωπαίων ανδρών κάπνιζε, ενώ το ποσοστό αυτό στις γυναίκες ήταν 45%. Εκτιμάται ότι ένας στους επτά θανάτους στην Ε.Ε. μπορεί να συνδέονται με την κακή αυτή συνήθεια.

Θεωρείται μάλιστα πιο πιθανό οι άνδρες να κάνουν κατάχρηση αλκοόλ και ουσιών σε μεγαλύτερο ποσοστό απ’ ό,τι οι γυναίκες.

Ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, ο καθηγητής Alan White από το πανεπιστήμιο Leeds Metropolitan δήλωσε ότι: «Για πρώτη φορά έχουμε μια καθαρή εικόνα για την υγεία των ανδρών στην Ε.Ε. Οι άνδρες πεθαίνουν πρόωρα, αλλά η αναλογία δεν είναι η ίδια σε κάθε χώρα. Ενώ οι Ισλανδοί έχουν προσδόκιμο ζωής τα 80, οι Λετονοί δε ζουν πιο πολύ από τα 66 τους χρόνια».

Ο Πρόεδρος του European Men's Health Forum, Dr Ian Banks, δήλωσε: «Δεν έχει να κάνει μόνο με την υγεία. Ο πρόωρος θάνατος των ανδρών επηρεάζει την οικονομία, τον πυρήνα της οικογένειας, της κοινωνικής ασφάλειας και των υπηρεσιών υγείας. Η Ευρώπη θα έχει λιγότερους άνδρες σε παραγωγική ηλικία τα επόμενα χρόνια και αν θέλουμε να πετύχουμε ανάπτυξη και ευημερία οικονομική και κοινωνική τους θέλουμε υγιείς».


 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin