Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Συσκευή αορατότητας, ετοιμάζουν οι Κινέζοι.

 
Την συρρίκνωση αντικειμένων κάνοντας τα να μοιάζουν πολύ μικρότερα, ανακοίνωσαν ότι πέτυχαν κινέζοι ερευνητές. Οπως αναφέρει η σχετική μελέτη τους, στο "Applied Physics Letters", ο επόμενος στόχος τους είναι η "εξαφάνιση" των αντικειμένων.   Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Νακίνγκ, εξηγούν ότι η συρρίκνωση, έγινε εφικτή χάρη στον έλεγχο του τρόπου που το φως "καμπυλώνει" γύρω από ένα αντικείμενο. Ο έλεγχος αυτός γίνεται μέσω μίας συσκευής βασισμένης στην χρήση "μετα-υλικών", που δημιουργούν οφθαλμαπάτη.

 
  Οπως αναφέρεται στην μελέτη "δημιουργήσαμε οκτώ ομόκεντρους κύκλους ύψους 12 χιλιοστών ο καθένας, από τους οποίους όταν περνάνε τα κύματα  φωτός "κάμπτονται" και και συμπιέζονται για να αποσυμπιεστούν ξανά όταν φτάσουν στον εσωτερικό δακτύλιο. Με αυτόν τον τρόπο,  προκαλείται η οπτική ψευδαίσθηση στον παρατηρητή, ότι η εικόνα του αντικειμένου γίνεται μικρότερη".
  Και προσθέτουν ότι "το φαινόμενο της ονομαζόμενης οπτικής  μετασχηματισμού, μπορεί δυνητικά να εξαφανίσει ένα αντικείμενο κάνοντάς το "αόρατο".
 
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin