Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Και πάλι στο στόχαστρο χάκερς

 
Ομάδα χάκερς ανακοίνωσε νέα επίθεση στο δίκτυο της Sony.Απέσπασε περισσότερο από ένα εκατ. προσωπικά στοιχεία χρηστών του SonyPictures.com, κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις ηλεκτρονικών ταχυδρομείων και άλλα δεδομένα.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι χάκερς με την ονομασία "Lulz Security" με μήνυμά τους στη διεύθυνσή τους στο Twitter @LulzSec.


Η Sony δεν επιβεβαίωσε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι ερευνά τις πληροφορίες.

Η ιαπωνική εταιρεία υπήρξε θύμα μεγάλης κυβερνοεπίθεσης και τον περασμένο Απρίλιο, όταν χάκερς εισέβαλαν στο δίκτυο του PlayStation της Sony και απέσπασαν στοιχεία από περισσότερους από 77 εκατομμύρια διευθύνσεις.

Η επίθεση θεωρήθηκε η μεγαλύτερη στην ιστορία του Ιντερνετ και ανάγκασε τη Sony και κλείσει το PlayStation Network και άλλες υπηρεσίες για περισσότερο από έναν μήνα.

Έκτοτε, τα δίκτυα της Sony έχουν δεχθεί και άλλες επιθέσεις από χάκερς και η εταιρεία έχει παραδεχθεί τουλάχιστον τέσσερις εισβολές πριν από την επίθεση στη SonyPictures.

Η χθεσινή επίθεση αποτελεί νέο μεγάλο πλήγμα για την ιαπωνική εταιρεία, η οποία είχε μόλις ανακοινώσει την επαναλειτουργία του PlayStation Network και την ενίσχυση των συστημάτων ασφαλείας.

Στο μήνυμά της στο Twitter η ομάδα χάκερς "Lulz Security" ανακοινώνει ότι υπέκλεψε βάσεις δεδομένων που περιλαμβάνουν μη κρυπτογραφημένους κωδικούς πρόσβασης , καθώς και ονόματα, διευθύνσεις και ημερομηνίες γεννήσεως πελατών της Sony.

Οι χάκερς δηλώνουν ότι η εισβολή στα στοιχεία ήταν σαν "παιδικό παιγνίδι" και ότι αρκούσε να παραβιάσουν κοινά κενά ασφαλείας.

"Για ποιον λόγο έχετε τόση εμπιστοσύνη σε μία εταιρεία που εκτίθεται σε τόσο απλές επιθέσεις; ...Το χειρότερο είναι ότι όλα τα bit που συνθέτουν τα στοιχεία που αφαιρέσαμε δεν ήταν κρυπτογραφημένα...είναι σκανδαλώδες και επικίνδυνο", αναφέρεται στο μήνυμα.

Η "Lulz Security" παρουσιάζεται ως μία μικρή ομάδα χάκερς που διασκεδάζει καταπολεμώντας την πλήξη στην κυβερνο-κοινότητα.  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin