Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon  Ένα εκατομμύριο σπίτια στο Μπαγκλαντές τροφοδοτούνται από ηλιακή ενέργεια


Αν και τα ηλιακά πάνελ που τοποθετούνται στις στέγες των σπιτιών έχουν κάνει την εμφάνισή τους στις χώρες της Δύσης σε πολύ περιορισμένο βαθμό, ωστόσο η συγκεκριμένη μορφή τεχνολογίας ηλιακών πάνελ βρίσκεται σε ραγδαία ανάπτυξη στις χώρες της Ασίας και ειδικά στο Μπαγκλαντές. 
 
Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους, ο αριθμός των κατοικιών που χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια στο Μπαγκλαντές ανέρχεται πλέον σε πάνω από ένα εκατομμύριο. Λόγω ανεπαρκών επενδύσεων στις υποδομές της χώρας, αυτό έχει ως συνέπεια ότι οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής της χώρας παράγουν μονάχα περίπου 4.700 μεγαβάτ ηλεκτρικής ενέργειας την ημέρα ενώ η συνολική ζήτηση των κατοίκων του Μπαγκλαντές είναι γύρω στα 6.000 μεγαβάτ την ημέρα, έτσι περίπου το 60% των 150 εκατομμυρίων κατοίκων του Μπανγκλαντές δεν έχουν πρόσβαση στο ηλεκτρικό δίκτυο.
Ως αποτέλεσμα το Μπαγκλαντές σήμερα παρουσιάζει τη ταχύτερη ανάπτυξη της ηλιακής τεχνολογίας στο κόσμο.
Η ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας στο Μπαγκλαντές παρουσιάζει συνεχώς κατακόρυφη άνοδο λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι το 2002 μόνο 7.000 σπίτια στο Μπαγκλαντές χρησιμοποιούσαν την ηλιακή ενέργεια. Σήμερα, σύμφωνα με το Nazmul Haq της Αναπτυξιακής Εταιρείας Υποδομών (IDCOL), 5 εκατομμύρια άνθρωποι στο Μπαγκλαντές τροφοδοτούνται με ηλεκτρικό ρεύμα εξαιτίας της ηλιακής ενέργειας.
Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Υποδομών είναι υπεύθυνη για τη χρηματοδότηση έργων καθαρής ενέργειας, και είδαν τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας από το γεγονός ότι πολλά νοικοκυριά στο Μπαγκλαντές δεν είναι εγγεγραμμένα στο εθνικό δίκτυο για να λαμβάνουν ηλεκτρικό ρεύμα, κάτι όμως που το κατόρθωσαν χάρη στα ηλιακά πάνελ. Με τη βοήθεια των ΜΚΟ, τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να χρηματοδοτήσουν την αγορά των φωτοβολταϊκών πάνελ σε μικρές μηνιαίες δόσεις. Μακάρι να υπάρξει τέτοια ραγδαία ανάπτυξη των ηλιακών πάνελ που τοποθετούνται στις στέγες των σπιτιών και στη Δύση κάποια στιγμή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin