Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon αρωματοθεραπεία για ζώα : λεβάντα

 

Τα βότανα κάνουν καλό όχι μόνο στους ανθρώπους αλλά και στα ζώα! Εάν το κατοικίδιο σας έχει κατάθλιψη ή είναι επιθετικό και νευρικό, η λεβάντα είναι ιδανική για να ανεβάσει και να ισορροπήσει τη διάθεσή του. Στις περιπτώσεις αυτές, χρησιμοποιούμε το αιθέριο έλαιο της λεβάντας.

Είτε περνάμε το μπουκαλάκι του ελαίου κάτω από τα ρουθούνια του ζώου είτε ρίχνουμε λίγες σταγόνες σε ένα κομμάτι χαρτόνι το οποίο το τοποθετούμε κοντά στο μέρος όπου το κατοικίδιό μας κοιμάται. Το γλυκό άρωμα της λεβάντας θα βοηθήσει το ζώο – και εμάς μαζί – να χαλαρώσει! Τις περισσότερες φορές, τα αποτελέσματα της λεβάντας είναι άμεσα. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα μικρό πουγκάκι με αποξηραμένα άνθη λεβάντας χωρίς όμως το ίδιο έντονο αποτέλεσμα!
Μπορούμε, ακόμη, να διαλύσουμε το αιθέριο έλαιο λεβάντας σε νερό και να το εξατμίσουμε στο χώρο μας με συσκευή, εάν το ζώο υποφέρει από βήχα ή ενοχλήσεις του αναπνευστικού. Σε ένα κλειστό δωμάτιο, αυτό επιδρά θετικά στο ζώο μας, ανοίγοντάς του τις αναπνευστικές διόδους και αποτρέποντας την αναπαραγωγή μικροβίων στους πνεύμονές του.
Για φλεγμονές των αρθρώσεων, ακαμψία ή πόνο, διαλύουμε 10 σταγόνες αιθέριου ελαίου σε αμυγδαλέλαιο και κάνουμε μαλάξεις στην περιοχή όπου πονά για ανακούφιση. Το μείγμα αυτό είναι επίσης πολύ χρήσιμο για τσιμπήματα από έντομα και είναι μία καταπληκτική προσθήκη στο κουτί των πρώτων βοηθειών για το κατοικίδιό μας!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin