Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Νέες διακοπές ρεύματος με φόντο αυξήσεις στα τιμολόγια

 

 Η δοκιμασία των πολιτών με τις όλο και περισσότερες διακοπές ρεύματος θα συνεχιστεί και σήμερα και διέξοδος στο θέμα των διακοπών στην ηλεκτροδότηση δεν διαφαίνεται, καθώς οι δύο πλευρές - κυβέρνηση και ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ - εμφανίζονται έως τώρα ανυποχώρητες.

Μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή για πρώτη φορά ως υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου επέμεινε με σαφήνεια στο ότι θα προχωρήσει η αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, με διατήρηση ελέγχου στις κρίσιμες υποδομές της χώρας.


Μάλιστα ο ίδιος ουσιαστικά προανήγγειλε νέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς αυτά πρέπει να αντανακλούν το κόστος παραγωγής και διάθεσης της ηλεκτρικής ενέργειας καθώς και να ενσωματώνουν το περιβαλλοντικό κόστος.


Από την πλευρά της η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει καταστήσει σαφές ότι περιμένει να υπάρξει νέα συνάντηση με την κυβέρνηση - παρόντος, προφανώς, του αντιπροέδρου και υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου - καθώς και ότι θα συνεχίσει τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, η οποία προβλέπει την πώληση του 17% η και εργοστασίων της ΔΕΗ και η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 30 Ιουνίου.


Σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση εκτός λειτουργίας βρίσκονται 20 μονάδες παραγωγής ηλεκτρισμού, ενώ άλλες δύο μονάδες της ΔΕΗ παρουσίασαν βλάβη την Τρίτη το βράδυ. Καθώς λείπουν περί τα 4.400 μεγαβάτ από το σύστημα, με βάση τα στοιχεία του ΔΕΣΜΗΕ που το διαχειρίζεται, έχουν αυξηθεί οι εισαγωγές στα 500 μεγαβάτ από την Βουλγαρία κάθε μέρα, ενώ ξεπερνούν τα 100 μεγαβάτ και οι ενέσεις από Τουρκία. Μάλιστα, εισαγωγές που φτάνουν τα 180 μεγαβάτ και είναι πανάκριβες γίνονται και από την Ιταλία.


Η ΔΕΗ αναμένεται και σήμερα Τετάρτη να ανακοινώσει νέο ευρύ πρόγραμμα περικοπών ηλεκτροδότησης σε όλη την χώρα, ενώ τυχόν νέες βλάβες θα φέρουν την χώρα στα πρόθυρα του black out.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin