Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Διπλή γιορτή για το Μέγαρο Μουσικής


Ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την εικοσαετία του Μεγάρου που διατρέχουν όλο το 2011, η γιορτή της Μουσικής θα γίνει στους ολάνθιστους κήπους του

Η παγκόσμια ημέρα της Μουσικής, που γιορτάζεται την Τρίτη, βρίσκει το Μέγαρο έτοιμο να διαβεί το κατώφλι της τρίτης δεκαετίας του. Ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την εικοσαετία του Μεγάρου που διατρέχουν όλο το 2011, η γιορτή της Μουσικής θα γίνει στους ολάνθιστους κήπους του, που από πέρυσι βρίσκονται στη διάθεση του κοινού.

Εξι μουσικά σύνολα που θα παρουσιάσουν εναλλάξ σε δύο σκηνές τέσσερα ημίωρα προγράμματα με δημοφιλή έργα θα γιορτάσουν με το κοινό την ημέρα της Μουσικής, η οποία θα ολοκληρωθεί με ένα μεγάλο πάρτι.

Μέσα στον καταπράσινο κήπο, καθισμένοι στο γρασίδι, μέσα στο μοναδικά πολύχρωμο τοπίο που συνθέτουν οι αριές, οι ακακίες, οι νεραντζιές, οι μανόλιες, οι δάφνες και οι τσιντόνιες, οι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της πόλης θα παραδοθούν στην τέχνη της Μουσικής. Με καλοκαιρινή διάθεση, σπουδαίοι μουσικοί που συνθέτουν έξι συνολικά μικρά και μεγάλα μουσικά σχήματα, θα παρουσιάσουν (αφιλοκερδώς) μουσικές και τραγούδια γνωστά και αγαπημένα. Πρόκειται για τα Χάλκινα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, το Melos Brass, τα Χάλκινα της ΕΡΤ, την Καμεράτα-Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και το Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Ειδικά διασκευασμένα θα ακούσουμε αγαπημένα τραγούδια των Μπιτλς ("Yesterday", "Ob-la-di ob-la-da", "Hey Jude"), το "Τhe final countdown" των "Europe" και το αισθαντικό "Summertime" του Τζορτζ Γκέρσουιν, από τα χάλκινα πνευστά της "Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών".

Ακολουθεί κινηματογραφική μουσική από τις ταινίες: "Οι πειρατές της Καραϊβικής", "Οι κυνηγοί της χαμένης κιβωτού", "Τιτανικός" (My heart will go on) και "New York". To ημίωρο πρόγραμμα του Συνόλου θα ολοκληρωθεί με το απογειωτικό "Fly me to the moon" του Μπαρτ Χάουαρντ. Με τα χάλκινα της ΚΟΑ συμπράττουν η Βάσια Ζαχαροπούλου (φωνή) και ο Σπύρος Λάμπουρας (κρουστά) (20.00).

Σε ανάλογο κλίμα, από τη δεύτερη σκηνή η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα παρουσιάσει ένα ημίωρο πρόγραμμα υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού (20.45). Η συνέχεια ανήκει στο "Melos Brass" που με τη σύμπραξη των Χάλκινων πνευστών της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ θα αποδώσει ένα ημίωρο πρόγραμμα με έργα του Χανς Βέρνερ Χέντσε (Ragtimes & Habaneras), του Αντονίν Ντβόρζακ (Slavonic Dances έργο 46, ν.8), καθώς και μια επιλογή από μιούζικαλ του Αντριου Λόιντ Βέμπερ (21.30). Η βραδιά θα κλείσει με τη μαγευτική μουσική του Μάνου Χατζιδάκι. Η Καμεράτα θα συμπράξει με τους διακεκριμένους Ελληνες τζάζμεν του Κουιντέτου του Δημήτρη Καλαντζή (22.15). Η γιορτή θα συνεχιστεί με χορευτική μουσική σ' ένα μεγάλο πάρτι με μουσικές επιλογές από DJ.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin