Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ευχαριστίες στον Ομπάμα για τη στήριξη της Ελλάδας

 

Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ομπάμα γιατί ενδιαφέρθηκε για τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα” είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, μιλώντας σε αντιπροσωπεία ομογενών φοιτητών.

Ευχαριστίες προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, για τις πρόσφατες παρεμβάσεις του υπέρ της Ελλάδας, απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

 

Υποδεχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο αντιπροσωπεία ομογενών φοιητών του Αμερικανοελληνικού Ινστιτούτου (American Hellenic Institute) ο κ. Παπούλιας σημείωσε: “Θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο Ομπάμα γιατί ενδιαφέρθηκε για τη δύσκολη περίοδο που περνάει η Ελλάδα”. Ο Κάρολος Παπούλιας αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του Μπαράκ Ομπάμα (“μίλησε στους ευρωπαίους ηγέτες, ιδιαίτερα στην κυρία Μέρκελ και τον κύριο Σαρκοζί”) και τις χαρακτήρισε ως κάτι “πολύ σημαντικό” κάτι που “δεν το ξεχνάμε”.


Όπως είπε, θέλω να “τον ευχαριστώ προσωπικά και ελπίζω να συναντηθούμε για να συζητήσουμε για τα κοινά μας συμφέροντα και τα κοινά μας όνειρα. Γιατί πάντοτε, μαζί με τις ΗΠΑ πολεμήσαμε για τους ίδιους στόχους: για την ελευθερία, την ανεξαρτησία, για τα ανθρώπινα δικαιώματα”. Απευθυνόμενος στους φοιτητές ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την αισιοδοξία του για έξοδο από την κρίση: “Είμαστε ένας λαός με μεγάλες αντοχές. Το γονίδιό μας είναι σκληρό. Τα βγάλαμε πέρα σε πολύ πιο δύσκολες περιόδους από αυτές και τελικά βγήκαμε στην αντίπερα όχθη. Αυτό θα κάνουμε και τώρα. Είμαι αισιόδοξος για αυτό, γιατί ο ελληνικός λαός έχει απεριόριστες ικανότητες και δυνατότητες. Το ζείτε κι εσείς από τους γονείς σας”, σημείωσε συγκινημένος ο Κάρολος Παπούλιας και ζήτησε από τους νέους Ελληνοαμερικανούς να είναι υπερήφανοι για την καταγωγή τους και να βοηθούν την δεύτερη πατρίδα τους, διακρινόμενοι στην κοινωνία των ΗΠΑ “σαν καλοί επιστήμονες, σαν καλοί πολίτες και σαν εκπρόσωποι μιας μικρής χώρας, αλλά με μεγάλη ιστορία”.

 πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin