Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ιταλία: Μεγάλη επιχείρηση κατά της μαφίας

 

Μια ευρεία επιχείρηση κατά της μαφίας της Καλαβρίας με την ονομασία "Μινώταυρος" πραγματοποιήθηκε αργά χθες τη νύχτα και περίπου 100 μέλη της συνελήφθησαν, έγινε γνωστό σήμερα από την αστυνομία και την εισαγγελία του Τορίνο.

Στην επιχείρηση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε στις επαρχίες του Τορίνου, του Μιλάνου και της Μόντενας στη βόρεια Ιταλία και επίσης στην επαρχία Ρέτζιο Καλάμπρια στο νότιο τμήμα της χώρας, συμμετείχαν 1.300 καραμπινιέροι.

Οι συλληφθέντες κατεζητούντο μεταξύ άλλων για σχέσεις με τη μαφία, για εμπόριο ναρκωτικών, παράνομη οπλοκατοχή και εκβιασμούς.

Τις τελευταίες δεκαετίες, η Ντραγκέτα έχει καταστεί η μεγαλύτερη και πιο εγκληματική από τις τέσσερις οργανώσεις της μαφίας στην Ιταλία. Οι άλλες τρεις είναι η Καμόρα στην περιοχή της Νάπολης, η Κόζα Νόστρα στη Σικελία και η Σάκρα Κορόνα Ουνιτά στην Απουλία.

Η Ντραγκέτα, η οποία ειδικεύεται κυρίως στο εμπόριο ναρκωτικών και ιδιαίτερα της κοκαΐνης, έχει πολλές δραστηριότητες στην ευημερούσα βόρεια Ιταλία. Ωστόσο, έχει απλώσει τα πλοκάμια της σ΄ολόκληρο τον κόσμο, κυρίως τη Γερμανία, τον Καναδά, την Ελβετία και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ιταλικού Ινστιτούτου Eurispes, οι δραστηριότητες της Ντραγκέτα τής απέφεραν το 2010 περίπου 44 δισεκατομμύρια ευρώ, κυρίως από το εμπόριο ναρκωτικών και όπλων.  




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin