Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Τα πρωτοσέλιδα της Παρασκευής

 
 
Ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, οι αποχωρήσεις των δυο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ και η κρίση στο κυβερνητικό κόμμα κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ξεκάθαρες οι θέσεις Σαμαρά". 

Η εφημερίδα γράφει ότι "σίγουρος ότι η Ν.Δ. θα κυβερνήσει πολύ σύντομα τον τόπο, συμβάλλοντας στην άμεση ανάκαμψη της οικονομίας και την ανάταξη της κοινωνίας, εμφανίστηκε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του".
ΑΥΡΙΑΝΗ: "Να παραιτηθεί ο Παπούλιας για να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές και να αποφασίσει ο λαός για το μέλλον του".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μετά το κάζο που του επιφύλαξε με την παραίτηση - ξεπαραίτησή του ο Παπανδρέου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι απορίας άξιο (ή υποψίας άξιο) γιατί επιμένει στον αυτοδιασυρμό του. Από χθες, προκαλώντας και το δημόσιο αίσθημα".
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μαύρη κωμωδία σε τέσσερις πράξεις".
Η εφημερίδα γράφει ότι "Εχασε δύο ακόμα βουλευτές και άρχισε να παραμιλάει για... αποστασία. «Δήλωνε» πως είχε ραντεβού με τον Μπαρόζο στις Βρυξέλλες αλλά τον διέψευσε ο Ολι Ρεν. Η αγριεμένη Βάσω τον έσυρε σε Κ.Ο. όπου οι «αντάρτες» μεταμορφώθηκαν σε... πάπιες. Ανέβαλε τον ανασχηματισμό που είχε προαναγγείλει γιατί δεν έβρισκε υπ. Οικονομικών".

ΕΘΝΟΣ: "Συμφωνία Γιώργου με τους κορυφαίους".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μετά από κύματα έντονων αντιπαραθέσεων, παραιτήσεων βουλευτών και κριτικής, που έφεραν στα πρόθυρα ρήξης την κυβερνητική παράταξη, το σκηνικό εκτονώθηκε. Καθοριστική ήταν η συμφωνία του Γ. Παπανδρέου με τα κορυφαία στελέχη. Η νέα κυβέρνηση ανακοινώνεται σήμερα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ο «Φάρος της Ανατολής» σανίδα σωτηρίας για το «ναυάγιο» Παπανδρέου".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "το υπερ-απόρρητο πλανητικό σχέδιο, υπό την ονομασία «Φάρος της Ανατολής», αποσκοπεί σε μία ελληνοτουρκική ένωση υπό την υψηλή ηγεμονία των Ηνωμένων Πολιτειών και εντάσσεται με τη σειρά του σε ευρύτερους προγραμματισμούς ανακατατάξεων της περιοχής μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ: "Εβριζαν ως αποστάτες του βουλευτές που διαφωνούν με τα «εξαπτέρυγα» του Γ.Α.Π.".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μία μόλις ημέρας μετά την απίστευτη «τούμπα» του Πρωθυπουργού, που ανακάλεσε ουσιαστικά την πρόταση συγκυβέρνησης προς τη Ν.Δ., ο Γ. Παπανδρέου είδε τη λαβωμένη εικόνα του από τα τραγικοκωμικά συμβάντα της Τετάρτης να τραυματίζεται κι άλλο από τις δύο παρατήσεις βουλευτών, τη σκληρή κριτική από άλλους και τον γενικότερο ξεσηκωμό στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Κυβέρνηση με το μήνα".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "με πολλά τραύματα, η νέα κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αρχίζει μια δύσκολη πορεία, μήνα με το μήνα, σε ένα αβέβαιο πολιτικό περιβάλλον, που προκλήθηκε εξαιτίας των δικών του χειρισμών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Ενωμένο» το ΠΑΣΟΚ οδεύει στην κατάρρευση".
Η εφημερίδα γράφει ότι "στο τιμόνι της κυβέρνησης μέχρι τις πρόωρες εκλογές -που όλοι προβλέπουν ότι είναι πλέον ζήτημα μηνών ή και εβδομάδων- διατήρησαν χθες τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ τον Γ. Παπανδρέου, δίνοντας προσωρινή διέξοδο στην ενδοκυβερνητική κρίση που ο ίδιος δημιούργησε με τους προχθεσινούς του χειρισμούς".

ΕΣΤΙΑ: "Οι παλινωδίες του κ. Παπανδρέου".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "πλανάται όποιος θεωρεί ότι το κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώνει σήμερα ο κ. Γ. Παπανδρέου μπορεί να απεμπλέξη την Ελλάδα από το αδιέξοδο. Μετά και από τις προχθεσινές παλινωδίες, ο κ. Παπανδρέου είναι πλέον «καμένο χαρτί». Αδυνατεί να κυβερνήση".

Η ΑΥΓΗ: "Κόλπα εξουσίας ερήμην του λαού".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με εκβιαστικά διλήμματα και απειλές ο πρωθυπουργός απέσπασε την ανοχή της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ. Προκλητική περιφρόνηση της λαϊκής αξίωσης για απεμπλοκή από το Μνημόνιο και αλλαγή πολιτικής".
Η ΒΡΑΔΥΝΗ: "Μεσοπρόθεσμη κυβέρνηση".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στα πρόθυρα της κατάρρευση έφθασε χθες η κυβέρνηση, λόγω των παραιτήσεων βουλευτών και των δηλώσεων αμφισβήτησης του ίδιου του πρωθυπουργού. Η κατάσταση φαίνεται να εκτονώθηκε με τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινωθούν τα ονόματα του νέου κυβερνητικού σχήματος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Εύθραυστη εκεχειρία στο ΠΑΣΟΚ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "συνθήκες εύθραυστης εκεχειρίας στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ εξασφάλισε χθες, μία ημέρα μετά το ναυάγιο της συγκρότησης κυβέρνησης συνεργασίας, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος προχωρεί σήμερα σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Κέρδισε μόνος του".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "λίγες μόνο ώρες κράτησε η επιχείρηση αμφισβήτησης της ηγεσίας του κ. Γ. Παπανδρέου από ομάδα βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Οι Ευρωπαίοι, αλλά και το ΔΝΤ έκαναν χθες με κάθε επισημότητα στροφή 180 μοιρών στην αντιμετώπιση του ελληνικού προβλήματος, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενη αναστολής της εκταμίευσης της 5ης δόσης".

Ο ΛΟΓΟΣ: "Ανασχηματισμός. Ε και, τι έγινε;".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η συνειδητοποίηση του πρωθυπουργού ότι το μέχρι χθες κυβερνητικό σχήμα ήταν μεγάλο και δυσλειτουργικό, δεν αποδεικνύει ότι η νέα κυβέρνηση θα μπορεί να λειτουργήσει σε καλύτερο επίπεδο".

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13: "Τα έδωσε όλα για να σωθεί".
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο Γ. Παπανδρέου αναγκάστηκε να θυσιάσει τους δικούς του ανθρώπους, να τους αλλάξει ή να τους αφήσει εκτός κυβέρνησης. Κυρίως αποδέχτηκε ότι δεν πρόκειται πλέον να αποφασίζει χωρίς να ρωτά το ΠΑΣΟΚ".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Τώρα συμπόρευση με το ΚΚΕ στις εκλογές και στους αγώνες".
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν ένα βήμα για να επιφέρουμε ρήγμα στο αντιδραστικό, στο αστικό πολιτικό σύστημα. Οταν οι επάνω έχουν αδυναμίες, τότε πρέπει ο λαός να γίνει πιο επιθετικός, πιο μαχητικός, πιο ισχυρός, να παρέμβει, να διευρύνει τις αδυναμίες των επάνω".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ανάσα με κυβέρνηση ...ΠΑΣΟΚ".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "επιστροφή σε έμπειρα στελέχη του ΠΑΣΟΚ σηματοδοτεί ο ανασχηματισμός που ανακοινώνεται σήμερα. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, που έλαβε χθες στήριξη - ανάσα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, σχεδιάζει τον αποκλεισμό από την κυβέρνηση κάποιων "έμπιστων" στελεχών, για τη συμμετοχή των οποίων είχε δεχτεί αρκετά βέλη κριτικής".

DEALnews: "Εφεραν το χάος και τον τρόμο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "στην «κόψη του ξυραφιού» οι πολιτικές εξελίξεις από χθες το πρωί. Την ώρα που η χώρα και η οικονομία κλυδωνίζονται, βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, η πολιτική αστάθεια και απόλυτη ρευστότητα ήρθαν να ολοκληρώσουν το τραγικό σκηνικό που διαμορφώνεται".

City Press: "Κυβερνητική ανασύνταξη".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ δημιούργησε κλίμα συσπείρωσης. Το οικονομικό επιτελείο και ο ρόλος Βενιζέλου οι κρίσιμες διαστάσεις του ανασχηματισμού".

Metro "Ο ελληνικός «ιός» τρομάζει ΕΕ-ΗΠΑ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "η κυβερνητική κρίση στην Ελλάδα προκαλεί «ίλιγγο» στην Ευρωπαϊκή Ενωση και στο Λευκό Οίκο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "«Αρνάκια» έγιναν οι αντάρτες".
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin