Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Νέος νόμος για την μεταφορά ζώων εντός Ε.Ε.

 
 
Την 1η Ιουνίου, το Υπουργείο Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι όπως και άλες Ευρωπαϊκές χώρες (με εξαίρεση την Αγγλία), τα ζώα που ταξιδεύουν προς την Βουλγαρία θα πρέπει να περιμένουν 90 μέρες μετά την εξέταση αίματος, πριν να ταξιδέψουν.
Το πρωτόκολλο αυτό της ΕΕ έχει εφαρμοστεί στη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιταλία και την Ισπανία εδώ και λίγο καιρό και σύντομα θα ισχύει για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εκτός από την Αγγλία.

Το ζώο επίσης θα πρέπει να έχει microchip και το λιγότερο μία μέρα μετά θα πρέπει να εμβολιάζεται κατά της λύσσας. 1 μήνα μετά θα πρέπει να γίνεται εξέταση αίματος. Το αποτέλεσμα θα βγαίνει σε 7-10 μέρες ανάλογα με το πότε στάλθηκε.

Εφόσον η εξέταση βγει αρνητική στη λύσσα, το ζώο πρέπει να περιμένει 90 μέρες από την μέρα που του πήραν αίμα, πριν τελικά μπορέσει να ταξιδέψει. Ακόμα, 48 ώρες πριν ταξιδέψει θα πρέπει να αποπαρασιτωθεί εσωτερικά και εξωτερικά.

Οι κτηνίατροι είναι αρμόδιοι για όλα τα παραπάνω αλλά και για τα έγγραφα που χρειάζεται το ζώο για να ταξιδέψει, όπως το διαβατήριο του.

Επομένως, όσοι προγραμματίζετε κάποιο ταξίδι με το κατοικίδιο σας ή μετακομίζετε στο εξωτερικό θα πρέπει να προετοιμαστείτε από αρκετό καιρό πριν, περίπου 4 μήνες πριν, ώστε να μπορέσετε να ταξιδέψετε με το ζώο σας την επιθυμητή ημερομηνία.

Πολλοί προτιμούν να στέλνουν για καραντίνα τα ζώα στη Βουλγαρία, όπου αποκτούν πλήρες Ευρωπαϊκό διαβατήριο, πριν πάνε στην Αγγλία για να υιοθετηθούν ή να μετακομίσουν μαζί τους. Ενώ στην Αγγλία, αν και δεν χρειάζονται εξετάσεις αίματος, το ζώο μένει για 6 μήνες σε καραντίνα και γίνεται εμβόλιο και εξέταση αίματος με την άφιξη του εκεί.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin