Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Λέσχη Bilderberg: Μυστικότητα και σενάρια συνωμοσίας

32798A22B38265003B0F96ADDD02ED82 Λέσχη Bilderberg: Μυστικότητα και σενάρια συνωμοσίαςΗ επικείμενη συνεδρίαση της περίφημης Λέσχης Bilderberg στην Ελβετία, που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 9 έως και τις 12 Ιουνίου στο πολυτελές ξενοδοχείο «Grand Hotel Kempinski» στο St Moritz, θα δώσει τροφή σε όλους εκείνους που αρέσκονται στα σενάρια συνωμοσίας. 

Το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από το Νταβός, εδώ όπου κάθε χρόνο γίνεται η συνάντηση τραπεζιτών, επιχειρηματιών, πολιτικών ηγετών και γενικότερα στελεχών της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ.



Είναι το μόνο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο St Moritz και βρίσκεται απέναντι από τον σταθμό του τελεφερίκ προς το χιονοδρομικό Corviglia.

Στις δύο τελευταίες συναντήσεις της Λέσχης έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος έκανε πρόπερσι την παρθενική του εμφάνιση στη συνάντηση.

Σε αντίθεση με το Νταβός, όπου ο Τύπος είναι πάντα ευπρόσδεκτος, η Λέσχη Bilderberg εξακολουθεί να προσπαθεί να διατηρεί την απόλυτη μυστικότητα.

Η Bilderberg έχει συνεδριάσει στην Ελβετία τέσσερις φορές τα τελευταία χρόνια, αλλά ποτέ στην ίδια πόλη. Εχει χαρακτηριστεί ως η πιο κλειστή και μυστικοπαθής λέσχη στον κόσμο και για να γίνει κάποιος δεκτός πρέπει να είναι άτομο επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών.


Από την πρώτη κιόλας συνεδρία της το 1954 έχουν συμμετάσχει σε αυτές τις συναντήσεις της οι κορυφαίοι «δολοπλόκοι» του πλανήτη, διαπρεπή οικονομικά μυαλά και ηγέτες του κόσμου.


Σύμφωνα με όσα έχουν γραφτεί στο Διαδίκτυο, τα θέματα της ατζέντας των μελών της λέσχης θα αφορούν και στην οικονομική κρίση της Ελλάδας αλλά και γενικότερα στην κρίση της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ειδικότερα θα συζητηθεί η επιβολή νέων σκληρότερων φόρων τόσο σε Ελλάδα όσο και σε Ισπανία, Ιταλία και Πορτογαλία.

Αλλού γράφεται ότι θέλουν να δημιουργήσουν μεγαλύτερο οικονομικό χάος στην Ευρώπη και πως έχει μπει η λέξη «πωλητήριο» για χώρες που δεν θα μπορούν να αντεπεξέλθουν στην αντιμετώπιση τους χρέους τους και θα αναγκαστούν να πουλήσουν δημόσιες επιχειρήσεις αλλά και εδαφικές εκτάσεις, με ό,τι συνεπάγεται αυτό.

Από την Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι θα συμμετάσχουν, ενώ δεν αποκλείεται να πάρουν μέρος επιχειρηματίες και μεγαλοτραπεζίτες. Στην περυσινή συγκέντρωση στην Ισπανία είχε δώσει το «παρών» ο κ. Παπακωνσταντίνου, ο κ. Δαβίδ και ο κ. Λουκάς Τσούκαλης, επικεφαλής του Ελληνικού Ιδρύματος Αμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ).


Ιστορικό


Η Λέσχη Bilderberg ή Ομάδα Bilderberg είναι μια ανεπίσημη ετήσια διάσκεψη περίπου 130 ατόμων, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι άτομα επιρροής στους τομείς της πολιτικής, των επιχειρήσεων και των τραπεζών. Η συμμετοχή γίνεται μόνο κατόπιν πρόσκλησης. Αυτή η ελίτ ομάδα συνεδριάζει κάθε χρόνο σε πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα σε όλο τον κόσμο -συνήθως στην Ευρώπη- και μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια στις ΗΠΑ ή τον Καναδά.

Η αρχική διάσκεψη Bilderberg πραγματοποιήθηκε στο «Hotel de Bilderberg», κοντά στο Αρνεμ της Ολλανδίας, από τις 29 Μαΐου έως τις 31 Μαΐου 1954. Ξεκίνησε ως ιδέα από διάφορα άτομα, μεταξύ των οποίων ο Τζόζεφ Ρέτινγκερ, από την ανησυχία τους για την ανάπτυξη του αντι-αμερικανισμού στη Δυτική Ευρώπη.


Ο Ρέτινγκερ πρότεινε μια διεθνή διάσκεψη, κατά την οποία οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών και των ΗΠΑ θα πρέπει να συγκεντρωθούν και να συνεδριάσουν με στόχο την προώθηση της κατανόησης μεταξύ των πολιτισμών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Δυτικής Ευρώπης.


Οι Ελληνες της λέσχης


Τα τελευταία 20 χρόνια οι Ελληνες που έχουν συμμετάσχει σε συγκεντρώσεις της Λέσχης Bilderberg είναι οι εξής:
Γιώργος Παπανδρέου, Κώστας Καραμανλής, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ντόρα Μπακογιάννη, Γιώργος Αλογοσκούφης, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, Μιχάλης Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Σαμαράς, Αννα Διαμαντοπούλου, Θόδωρος Πάγκαλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Γεράσιμος Αρσένης, Λούκα Κατσέλη, Στέφανος Μάνος, Γιάγκος Πεσμαζόγλου (Τράπεζα Ελλάδος), Λουκάς Τσούκαλης (ΕΛΙΑΜΕΠ), Θόδωρος Κουλουμπής (ΕΛΙΑΜΕΠ), Νικηφόρος Διαμαντούρος (ombudsman-σύμβουλος), Γιώργος Δαβίδ (3Ε-Coca Cola Hellas), Αλέξης Παπαχελάς (δημοσιογράφος), Θωμάς Βαρβιτσιώτης (διαφημιστής), Δημήτρης Παπαλεξόπουλος (ΤΙΤΑΝ), Γιάννης Λύρας (εφοπλιστής), Κώστας Καρράς (εφοπλιστής), Μιχάλης Περατικός (εφοπλιστής), Γιώργος Λιβανός (εφοπλιστής), Γιάννης Κωστόπουλος (Τράπεζα Πίστεως), Γρηγόρης Χατζηελευθεριάδης (Eletson), Θεμιστοκλής Βώκος (επιχειρηματίας).



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin