Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Bουλγαρία: Προεδρικές και δημοτικές εκλογές μέσα σε μία εβδομάδα


Οι προεδρικές εκλογές στη Βουλγαρία θα διεξαχθούν στις 23 και 30 Οκτωβρίου, όπως και οι δημοτικές, αποφάσισε σήμερα το βουλγαρικό Κοινοβούλιο.

Η θητεία του απερχόμενου σοσιαλιστή προέδρου Γκεόργκι Παρβάνοφ, η οποία άρχισε το 2006, λήγει στις 22 Ιανουαρίου. Εχοντας ήδη δυο πενταετείς θητείες στο ενεργητικό του, ο Παρβάνοφ δεν μπορεί να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.

Υποψηφιότητα έχουν θέσει η ανεξάρτητη Μεγκλένα Κούνεβα, πρώην Επίτροπος της Βουλγαρίας στην ΕΕ, ο συντηρητικός Ρούμεν Κριστόφ του Γαλάζιου Συνασπισμού και ο υπερεθνικιστής ηγέτης Βόλεν Σίντεροφ.

Το κυβερνών κεντροδεξιό κόμμα CERB, η δημοτικότητα του οποίου βρίσκεται σε πτώση, θ' ανακοινώσει τον υποψήφιό του στις αρχές Σεπτεμβρίου σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ.

Το όνομα του νέου προέδρου θα γίνει γνωστό κατά το δεύτερο γύρο εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, σύμφωνα με τους οποίους κανένας από τους υπάρχοντες υποψηφίους δεν είναι σε θέση να συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων των 6,5 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στον πρώτο γύρο.  




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin