Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon «Δεν είμαι κράκερ. Η Amazon μού έστελνε εμβάσματα»

«Δεν είμαι κράκερ. Η Amazon μού έστελνε εμβάσματα» 
«Ποτέ δεν προχώρησα σε υφαρπαγή χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς, αλλά είχε κέρδη από την ενασχόλησή μου με το marketing στο Ιντερνετ. Τα χρήματα που είχα προέρχονται από εμβάσματα που μου έχουν στείλει η Amazon και η Google για διαφημίσεις σε ιστοσελίδες πελατών μου. Οσον αφορα αυτές τις 130 λευκές κάρτες που βρέθηκαν στην κατοχή μου, πολλές από αυτές είναι μαγνητικά κλειδιά ξενοδοχείων ή ακόμη και άγραφες κάρτες που προορίζονταν για συναλλαγές καταναλωτών με εταιρείες-πελάτες μου».


Αυτά ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», το μεσημέρι της Πέμπτης στην απολογία του, στην 24η τακτική ανακρίτρια, ο 18χρονος Αλέξανδρος Π., ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για «κυβερνοεπιθέσεις» σε ξένες διωκτικές υπηρεσίες αλλά και με υπόνοιες για ηλεκτρονική εισβολή σε τραπεζικούς λογαριασμούς ανυποψίαστων πολιτών. Ο 18χρονος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και με καταβολή εγγύησης ύψους 5.000 ευρώ.


Δεν εξετάστηκε για το «χάκινγκ»

Η χθεσινή απολογία του αφορούσε μόνο τα θέματα των οικονομικών συναλλαγών του αλλά και την κατοχή εκ μέρους του μικρής ποσότητας εκρηκτικής ύλης. Για το ζήτημα των επιθέσεων στα ηλεκτρονικά συστήματα της Interpol και αμερικανικών διωκτικών υπηρεσιών που φέρεται να έχουν πραγματοποιηθεί την περίοδο 2008-2009 δεν εξετάσθηκε αφού εκκρεμεί ακόμη η ψηφιακή έρευνα στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές του από το αρμόδιο τμήμα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛΑΣ. Ωστόσο ρωτήθηκε ατύπως γι' αυτές από την ανακρίτρια και αρνήθηκε ότι ήταν εκείνος ο διοργανωτής τους.

Ο 18χρονος ανέφερε ότι ασχολείται με τους υπολογιστές από πολύ μικρός αλλά ότι ποτέ δεν προχώρησε σε καμιά παράνομη ενέργεια. Οπως υποστήριξε η κύρια ενασχόλησή του είναι η κατασκευή ιστοσελίδων για διαφόρους πελάτες, οι οποίοι όμως στη διάρκεια της απολογίας του δεν διευκρινίστηκε ποιοι είναι. Επιπλέον ισχυρίστηκε ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στην κατοχή του - περίπου 8.000 ευρω - προέρχονται από αναλήψεις που είχε κάνει προ μερικών ημερών από τραπεζικούς λογαριασμούς του.

Οπως ανέφερε στους λογαριασμούς αυτούς έβαζε ποσά από πολυεθνικές εταιρείες που διαφημίζονταν στις ιστοσελίδες των πελατών του. Μάλιστα ο νεαρός παρουσίασε τιμολόγιο με έμβασμα ύψους 220 ευρω που του είχε στείλει η Amazon στις 23 Μαϊου 2011. Ο 18χρονος παρέδωσε ακόμη στην ανακρίτρια αντίγραφα των τραπεζικών του βιβλιαρίων.


«Δεν έφτιαχνα κάρτες»

Επιπλέον αρνήθηκε ότι είναι «ο χρηματοδότης της μητέρας του με μεγάλα χρηματικά ποσά» όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές. Μάλιστα επεσήμανε ότι η μητέρα είναι καθηγήτρια της αγγλικής και της ρουμανικής γλώσσας και από εκεί προέρχεται το βασικό εισόδημα της οικογένειάς του.

Οσον αφορα τις κάρτες που βρέθηκαν στην κατοχή του αρνήθηκε ότι είχε προχωρήσει σε οποοιαδήποτε ύποπτη συναλλαγή και επεσήμανε ότι στο σπίτι του δεν βρέθηκε οποιαδήποτε συσκευή που να σχετίζεται με τη δημιουργία καρτών-«κλώνων», για τη δημιουργία ανάγλυφων ονομάτων σε πιστωτικές κάρτες κλπ.



Στην κατοχή του νεαρού βρέθηκαν δύο τραπεζικές κάρτες της Citibank και της Εθνικής που έφεραν ονόματα άλλων πολιτών. Ομως στη δικογραφία εντάχθηκαν έγγραφες απαντήσεις των δύο τραπεζών ότι αυτές οι κάρτες έχουν ακυρωθεί το 2004 και το 2009 και δεν έχει υπάρξει καμιά αναφορά των κατόχων τους περί παρανομων συναλλαγών με αυτές.

Οσον αφορά την κατοχή της μικρής ποσότητας εκρηκτικής ύλης μέσα σε ένα φυσίγγιο ο νεαρός υποστήριξε ότι επρόκειτο για μια κροτίδα που σχεδίαζε να τη χρησιμοποιήσει το Πάσχα. Οπως ανέφερε στο «Βήμα» η νομική εκπρόσωπος του 18χρονου κυρία Ελένη Μουστακη «ο πελάτης μου αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και προσκόμισε στοιχεία που επιβεβαιώνουν τους ισχυρισμούς του».

  

πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin