Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Γκάλοπ της Alco: αρνητική η εικόνα της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό

 
 
Αρνητική παραμένει η εικόνα της κυβέρνησης και μετά τον ανασχηματισμό σύμφωνα με  δημοσκόπηση της Alco, που δημοσιεύεται στο  real.gr, καθώς  6 στους 10 ερωτηθέντες κρίνουν αρνητικά  την αποτελεσματικότητα του νέου κυβερνητικού σχήματος και μόλις το 31% απαντά θετικά.


Για πρώτη φορά σε μέτρηση της εταιρείας ALCO προηγείται η ΝΔ. Η διαφορά μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων φτάνει το 1,7%, ενώ η αποχή φτάνει το 15% και οι αναποφάσιστοι το 9,7%.

Πιο συγκεκριμένα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει 21,3% και το ΠΑΣΟΚ 19,6%. Ακολουθούν ΚΚΕ 7,6%, ΛΑ.Ο.Σ. 5,1%, ΣΥΡΙΖΑ 3,1%, ΔΗ.ΣΥ. 2,4%, Δημοκρατική Αριστερά 2,3%, Οικολόγοι 2,3%, Άρμα Πολιτών 1,1%.

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, δηλαδή όσων απάντησαν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες και δεν θα επιλέξουν λευκό ή άκυρο, η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων διευρύνεται στο 2,1%.

Τα ποσοστά των κομμάτων είναι συγκεκριμένα επί των εγκύρων: ΝΔ 27,1%, ΠΑΣΟΚ 25%, ΚΚΕ 9,7%, ΛΑΟΣ 6,5%, ΣΥΡΙΖΑ 3,9%, ΔΗΣΥ 3,1%, ΔΗΜΑΡ 2,9%, Οικολόγοι 2,9%, Άλλο 5,1%, Δεν ξέρουν- Δεν απαντούν 12,4%.

Ιδιαίτερη αναφορά στη μέτρηση γίνεται και στο κίνημα των «Αγανακτισμένων». Οι συγκεντρωμένοι της Πλατείας θα ψήφιζαν αν γίνονταν αύριο εκλογές ΝΔ σε ποσοστό 18,4%, αποχή 12,8% και ΠΑΣΟΚ 12,3%, ΚΚΕ 11,3%, ΛΑ.ΟΣ. και ΣΥΡΙΖΑ από 7,2%.

Στον Γιώργο Παπανδρέου οι πολίτες χρεώνουν πάντως  το «ναυάγιο» της συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων. Το 33% εκτιμά ότι ευθύνεται ο πρωθυπουργός και το 25% ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ το 6% απαντά ότι έφταιγαν και οι δύο. Ωστόσο, το 36% δεν γνωρίζει ποιος από τους δύο πολιτικούς αρχηγούς φέρει την ευθύνη του αδιεξόδου.

Ακόμη, 8 στους 10 ψηφοφόρους της ΝΔ τάσσονται υπέρ της πρότασης του Αντώνη Σαμαρά για επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου από μία κυβέρνηση χωρίς τον Γιώργο Παπανδρέου.

Τελείως διαφορετική είναι, όμως, η εικόνα όταν τίθεται το ερώτημα αν θα μπορούσε να δώσει λύση μία κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Αρνητικά απαντά το 48% και θετικά το 42%.

Υπέρ των πρόωρων εκλογών τάσσονται όμως οι πολίτες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO. Εκτιμούν σε ποσοστό 43% ότι ο πρωθυπουργός δεν έπρεπε να προχωρήσει σε ανασχηματισμό, αλλά να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές. Το 32% απαντά πως ο Γιώργος Παπανδρέου μπορεί να κυβερνήσει.

Για πρώτη φορά μετά και την αλλαγή του κυβερνητικού σχήματος μπαίνει το ερώτημα για το ποιος από τους Παπανδρέου και Βενιζέλο είναι περισσότερο ισχυρός. Οι ερωτηθέντες εκτιμούν σε ποσοστό 51% ότι περισσότερο ισχυρός σε σχέση με πριν είναι ο υπουργός Οικονομικών. Το εντυπωσιακό είναι ότι το ίδιο πιστεύει και το 59% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin