Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Έκαναν φτερά 900 εκ. ευρώ


Ηρεμία επανήλθε στα γκισέ των τραπεζών την περασμένη εβδομάδα μετά τον πανικό που δημιουργήθηκε την προηγούμενη εξαιτίας των μαζικών αναλήψεων από μικροκαταθέτες...

Υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη έκαναν λόγο για φοβική κατάσταση ιδιαίτερα την Παρασκευή 27 Μαΐου, ημέρα που έγινε η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο ένθετο Οικονομία της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας παρουσιάζοται στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος που δείχνουν σε ποιους νομούς έχουν σημειωθεί οι περισσότερες αναλήψεις από καταθέτες, τόσο σε ποσά όσο και ποσοστιαία, από το Δεκέμβριο του 2000 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2011.

Και ενώ για προφανείς λόγους (πληθυσμός και αριθμός εταιρειών) τα περισσότερα λεφτά σε αξία έχουν σηκωθεί στις περιοχές πέριξ των Αθηνών, ως ποσοστό επί του συνόλου οι περισσότερες αναλήψεις έχουν γίνει στην... Ξάνθη.

Στην Κρήτη συνολικά οι καταθέτες εκταμίευσαν στο εν λόγω διάστημα περίπου 900 εκ. ευρώ ενώ στην Αττική οι καταθέτες εκταμίευσαν στο εν λόγω διάστημα ποσά ύψους 19,4 δισ. ευρώ. Ομως τα 183 εκατ. ευρώ που έφυγαν από τις τράπεζες της Ξάνθης κατατάσσουν το νομό στην πρώτη θέση, καθώς αυτά αντιστοιχούν στο 14,87% των συνολικών καταθέσεων.

Στο σύνολο της χώρας, οι αναλήψεις από το Δεκέμβριο του 2009 μέχρι τον Ιανουάριο έφτασαν τα 28,6 δισ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχούσε στο 12,07% των συνολικών καταθέσεων. Σε αυτά, πρέπει να προστεθούν επιπλέον 5,7 δισ. ευρώ που πήραν οι καταθέτες το Φεβρουάριο και το Μάρτιο και σχεδόν άλλα τόσα -όπως υπολογίζουν αρμόδια τραπεζικά στελέχη- που έφυγαν τον Απρίλιο και το Μάιο. Αθροιστικά, δηλαδή, τα ποσά προσεγγίζουν τα 45 δισ. ευρώ.
 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin