Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon 8 Ιουνίου 2011 - Παγκόσμια Ημέρα Δοκιμών της Τεχνολογίας IPv6

Σήμερα 8 Ιουνίου, διοργανώνεται η «Παγκόσμια Ημέρα Ipv6». Η πρώτη δοκιμή σε παγκόσμια κλίμακα του IPv6. Στην δοκιμή θα συμμετάσχουν εταιρίες όπως η Google, το Facebook, η Yahoo!,η Akamai και το Limelight Networks θα προσφέρουν το ψηφιακό υλικό τους μέσω IPv6, στο πλαίσιο εικοσιτετράωρης δοκιμής νέων τεχνολογιών και πρωτοκόλλων.

 


Η ICANN διέθεσε τα τελευταία πέντε «block» διευθύνσεων IPv4 στις 3 Φεβρουαρίου 2011. Η ανάγκη σε αλλαγή προτύπου σε IP v6 κρίνεται αναγκαία αφού αυξάνεται η έλλειψη διευθύνσεων IPv4.Το Ιpv6 εξασφαλίζει μια μακροπρόθεσμη εξελικτική πορεία για το διαδίκτυο με τα δισεκατομμύρια και δισεκατομμύρια πιθανών διευθύνσεων που μπορεί να παρέχει.


 

Παρόλα αυτά, παρά τα δεκαπέντε χρόνια ανάπτυξης του προτύπου IPv6, μόνο ένα μικρό μέρος του Διαδικτύου το έχει υιοθετήσει. Κάτι που προκύπτει λόγω τεχνικών και σχεδιαστικών εμποδίων, έλλειψης οικονομικών κινήτρων και γενικής έλλειψης περιεχομένου σε IPv6.

 

 

Η ενεργοποίηση διασύνδεσης IPv6 σε ένα ιστότοπο, ταυτόχρονα με την διασύνδεση IPv4, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα πρόσβασης στο ψηφιακό υλικό για τους τελικούς χρήστες. Σύμφωνα με διεθνείς αναφορές, κατά την ημέρα των δοκιμών World IPv6 Day, ένας πολύ μικρός αριθμός χρηστών του διαδικτύου, περίπου 0,3%, θα έχει δυσχερή πρόσβαση στους πλέον γνωστούς δικτυακούς τόπους, όπως το Facebook. Η Ομάδα Δράσης Ipv6 για την Ελλάδα προτρέπει τους Έλληνες χρήστες να δοκιμάσουν σήμερα την διασύνδεσή τους με το IPv6 Διαδίκτυο μέσω των ιστότοπων www.ipv6-test.com και test-ipv6.com. Επιπλέον, οι χρήστες του Διαδικτύου μπορούν να αποκτήσουν διασύνδεση IPv6 ακολουθώντας τις οδηγίες που αναφέρονται στο www.ipv6.gr ή σε άλλους σχετικούς ιστότοπους.


 




πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin