Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ενίσχυση 6,5 εκατ. ευρώ για έργα πολιτισμού στη Βόρεια Ελλάδα

 
Τα αρχαία αντικείμενα που βρίσκονται στην αυλή του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης θα φιλοξενήσει η αποθήκη που θα κατασκευαστεί στη δυτική ζώνη του περιβάλλοντος χώρου του μουσείου. Το έργο, προϋπολογισμού 2.646.902 ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ «Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013» και θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις — προβλέπεται η μεταφορά των αρχαίων αντικειμένων του αύλειου χώρου, η κατασκευή υπόσκαφης αποθήκης, η προμήθεια νέου εξοπλισμού της υπόσκαφης αποθήκης. 


Με αντίστοιχες αποφάσεις εντάσσονται στο ΕΣΠΑ για χρηματοδότηση άλλα τρία έργα πολιτισμού της Β. Ελλάδας. Συγκεκριμένα, οι εργασίες αποκατάστασης στο διατηρητέο συγκρότημα της πρώην Σχολής Τεχνών και Επαγγελμάτων «Χαμηδιέ» (Εργοστάσιο Πολυτεχνείου Μιδάτ πασά, μετέπειτα Μηχανουργείο Αξυλιθιώτη), που βρίσκεται επί της οδού Ελένης Ζωγράφου, στην Άνω Πόλη, και το οποίο θα μετατραπεί σε πολυχώρο πολιτισμού συνολικού προϋπολογισμού 2.059.970 ευρώ. 

Στην Άνω Πόλη βρίσκεται και το μαυσωλείο του Μουσά Μπαμπά, για το οποίο εγκρίθηκαν εργασίες ύψους 230.000 ευρώ. Το μνημείο, που φέρεται ως το μοναδικό σωζόμενο του είδους στη Θεσσαλονίκη, είναι στην πραγματικότητα το μοναδικό σωζόμενο τμήμα «μοναστηριακού» καθιδρύματος του τάγματος των μπεκτασήδων δερβίσηδων.
Τέλος, στο ΕΣΠΑ εντάσσονται και οι εργασίες στη μονή Αγίου Διονυσίου στον Όλυμπο, με προϋπολογισμό 1.549.800 ευρώ.
  



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin