Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Συγκλονίζει η ιστορία 60χρονης που έγινε γιαγιά από τον νεκρό γιο της


Με τέσσερις νέες ζωές η τραγωδία εξελίχθηκε σε ελπίδα. Η ιστορία της Λαμάρας Κελεσίδου, που έγινε γιαγιά πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του μονάκριβου γιου της, συγκλονίζει και θέτει σε νέες βάσεις τα όρια της ανθρώπινης θέλησης.

Με τη δύναμη της μάνας μεταμόρφωσε την οδύνη σε ελπίδα, την τραγωδία σε προοπτική και γλυκιά νοσταλγία.

Η ιστορία της Λαμάρας Κελεσίδου, που έγινε γιαγιά πέντε χρόνια μετά τον θάνατο του μονάκριβου γιου της, συγκλονίζει και θέτει σε νέες βάσεις τα όρια της ανθρώπινης θέλησης.

Η 60χρονη ομογενής από τη Γεωργία, που είναι γιατρός-φυσιολόγος και εργαζόταν στο ΤΕΙ Πτολεμαΐδας, έζησε μια οδύσσεια 8 χρόνων στη Θεσσαλονίκη παλεύοντας να σώσει τον γιο της που είχε «χτυπηθεί» από λευχαιμία κι όταν τελικά τον έχασε σε ηλικία 26 ετών, βρήκε τη δύναμη να τον «ξαναγεννήσει», φέρνοντας στη ζωή τα τέσσερα παιδιά του μέσω δύο παρένθετων μητέρων, με σπέρμα που φρόντισε να καταψύξει όσο εκείνος ήταν στο κρεβάτι του πόνου.

«Βλέπω στα μάτια τους τη ζωή. Κράτησα ζωντανό κάτι από τον Μιχάλη και αυτό μου δίνει νέα ελπίδα, όνειρα και προορισμό στη ζωή μου», λέει στο «Εθνος» η κ. Κελεσίδου από τη Μόσχα, όπου φροντίζει τα 5 μηνών εγγόνια της και δίνει τώρα μια νέα μάχη, αυτήν τη φορά για να αναγνωριστεί για τυπικούς λόγους ως μητέρα τους.

Αν το πετύχει, πατώντας πάνω σε παρόμοια δεδικασμένα στη Ρωσία, θα εξασφαλίσει τα προνοιακά επιδόματα των παιδιών και τη δυνατότητα να τα φέρει στην Ελλάδα, χωρίς τους περιορισμούς και τον έλεγχο των υπηρεσιών που θα έχει ως γιαγιά, κρατώντας μόνο την επιμέλειά τους.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin