Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Συνελήφθη στη Λάρνακα 60χρονος Βρετανός για παιδική πορνογραφία


 

Ένας 60χρονος Βρετανός που διαμένει μόνιμα σε χωριό της επαρχίας Λάρνακας, συνελήφθη την Πέμπτη από την Αστυνομία σχετικά με υπόθεση παιδικής πορνογραφίας.

Η σύλληψη του Βρετανού έγινε μετά από σήμα της Interpol σύμφωνα με το οποίο ο ύποπτος φέρεται να απέστειλε σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα, παιδικό πορνογραφικό υλικό και συγκεκριμένα φωτογραφίες με ανήλικα κορίτσια 12-14 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, ο Βρετανός που διαμένει από το 2009 μόνιμα στην Κύπρο, ασχολείται με τη διοργάνωση παιδικών εκδρομών και δη με άτομα που έρχονται από τη Βρετανία.

Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος αφού εξασφάλισαν σχετικά εντάλματα έρευνας, μετέβησαν στην οικία του Βρετανού την Πέμπτη το πρωί και διενήργησαν εξετάσεις.

Παραλήφθηκαν ως τεκμήρια, δύο ηλεκτρονικοί υπολογιστές (ένας φορητός και ένας γραφείου) καθώς και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές για επιστημονικές εξετάσεις. Οι ανακριτές θα αναλύσουν μέσω δικανικής εξέτασης τους υπολογιστές με σκοπό να διαπιστωθεί κατά πόσον υπάρχει στο σκληρό δίσκο υλικό παιδικής πορνογραφίας και κυρίως να διαφανεί κατά πόσον όντως ο ύποπτος απέστειλε τέτοιο υλικό σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα.

Την Πέμπτη το μεσημέρι, ο 60χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και εναντίον του εκδόθηκε διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών.

Η Αστυνομία διερευνά υποθέσεις κατοχής, διανομής και προαγωγής παιδικού πορνογραφικού υλικού. Ο συλληφθείς έχει ήδη δώσει θεληματική κατάθεση, το περιεχόμενο της οποίας διερευνάται.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin