Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Κινδυνεύουν με λουκέτο 57.000 επιχειρήσεις

<%= CmtFramework.Web.Portal.CurrentArticle.Title %> 

Από τις περίπου 57.000 επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΤΕΜΠΜΕ, πάνω από το 70% δυσκολεύεται να ανταπεξέλθει στις πληρωμές των δόσεων των δανείων συνολικού ύψους 5,5 δισ. ευρώ θέτοντας σε κίνδυνο, εκτός από τη βιωσιμότητα τους και τη διατήρηση των εγγυήσεων.

Ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου κ. Ραβάνης σημειώνει παράλληλα ότι «η δύσκολη οικονομική συγκυρία επηρεάζει άμεσα τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις με αποτέλεσμα την οικονομική τους δυστοκία και την δυσκολία αποπληρωμής των παραπάνω οφειλών για αυτό και χρήζουν άμεσης βοήθειας και η πολιτεία είναι ανάγκη να σταθεί αρωγός τους».


Οι βιοτέχνες εκτιμούν ότι απαιτείται άμεση τροποποίηση του προγράμματος χρηματοδότησης τους, για να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και στο πλαίσιο αυτό προτείνεται:


- Το ληξιπρόθεσμο κομμάτι των οφειλών των δανείων ΤΕΜΠΜΕ Ι, ΙΙ και ΙΙΙ καθώς και το άληκτο υπόλοιπό τους, να αναχρηματοδοτηθούν από τις τράπεζες με νέο δάνειο 10ετούς διάρκειας, μέσω του ΕΤΕΑΝ.


- Να παραταθεί η περίοδος αποπληρωμής των χρεών ή να χορηγηθεί ουσιαστική περίοδος χάριτος στις επιχειρήσεις.


- Να κληθούν όλοι οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων, ΓΣΕΒΕΕ, ΓΣΕΕ, ΚΕΕΕ και οι Διοικητές Τραπεζών για να αποφασίσουν από κοινού να δοθεί οριστική λύση στο μεγάλο αυτό πρόβλημα.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin