Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon 35.000 ακατάλληλα άρβυλα

35.000 ακατάλληλα άρβυλα
Λευκωσία:Σχεδόν 35.000 ζεύγη άρβυλα που κρίθηκαν από την αρμόδια επιτροπή ειδικών ως ακατάλληλα και εκτός προδιαγραφών, κατά την παραλαβή τους στο Τμήμα Κρατικών Αποθηκών το 2008, παρέμειναν στις Κρατικές Αποθήκες επειδή υπήρχε ένσταση του προμηθευτή, αλλά έκτοτε γίνονται προσπάθειες για να παραληφθούν από το κράτος και να δοθούν στους εθνοφρουρούς, με έκπτωση.


Τους τελευταίους δώδεκα μήνες, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα του Τμήματος Κρατικών Αποθηκών που κατέχει ο «Φ», έγιναν δύο φορές τέτοιες προσπάθειες, για να παραληφθούν τα ακατάλληλα όπως κρίθηκαν άρβυλα. Σύμφωνα με τα έγγραφα και τις πληροφορίες του «Φ», Νομική υπηρεσία και Ελεγκτική Υπηρεσία είχαν υποδείξει στη διεύθυνση του Τμήματος Κρατικών Αποθηκών, που ζητούσε διαδικασίες για επανεξέταση και παραλαβή των αρβύλων, ότι θα έπρεπε να αναμένεται απόφαση του Δικαστηρίου όπου ο προμηθευτής είχε προσφύγει με αγωγές με στόχο την παραλαβή των αρβύλων και πληρωμή του ποσού του συμβολαίου.

Ο διευθυντής του Τμήματος Κρατικών Αποθηκών, διαφώνησε στις διαπιστώσεις της Επιτροπής Παραλαβής, για παρεκκλίσεις των αρβύλων που παραδόθηκαν από το πρότυπο της προσφοράς. Η Επιτροπή έκρινε ότι για παράδειγμα η σόλα ήταν προβληματική και αυτό κρίθηκε ως ουσιώδης απόκλιση - ο διευθυντής όμως θεωρεί ότι δεν είναι. Συγκεκριμένα, η αντοχή της σε αποκόλληση, η ποιότητά της και η ταχύτητα φθοράς ήταν εκτός προτύπου της προσφοράς.

Ομως, σε έγγραφο που υπογράφει ο τελευταίος, διερωτάται αν οι αποκλείσεις από το πρότυπο του αρβύλου που ζητούσε το κράτος, τα καθιστούν «ακατάλληλα για χρήση».

Ο διευθυντής του Τμήματος Κρατικών Αποθηκών αναφέρει χαρακτηριστικά σε συγκεκριμένο έγγραφο που υπογράφει, προτείνοντας να αγοραστούν από το κράτος τα άρβυλα με έκπτωση για τους εθνοφρουρούς: «Εφόσον δε, με βάση τα αποτελέσματα των διενεργηθέντων ποιοτικών ελέγχων οι διαπιστωθείσες αποκλίσεις από τις τεθείσες προδιαγραφές που τα παραδοθέντα άρβυλα παρουσιάζουν δεν επηρεάζουν τη χρήση τους ούτε αρνητικά τη λειτουργικότητα τους και συνεπώς αυτά δύνανται να χρησιμοποιηθούν για τους σκοπούς της προμήθειας τους, πιστεύω επίσης πως η καλύτερη προσφερόμενη επιλογή, από πλευράς ιδιαίτερα δημοσίου συμφέροντος, είναι η εξέταση σοβαρά της δυνατότητας αποδοχής τους έναντι μειωμένης τιμής».

ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΑΞΙΑΣ $1,6 ΕΚΑΤ.

Πρόκειται για τη δημόσια προσφορά με αριθμό προκήρυξης 2007Τ1010 και ημερομηνία 20/04/2007. Η σύμβαση μεταξύ του Τμήματος Κρατικών Αγορών και Προμηθειών και της συγκεκριμένης εταιρείας, κατακυρώθηκε πριν τρία ακριβώς χρόνια, στις 05/06/2008 με αρ. συμβολαίου αρ. 2013/2008. Πρόκειται για 35.000 ζεύγη αρβύλων κινεζικής κατασκευής- 1.600 ζεύγη παραλήφθηκαν απευθείας πριν τον έλεγχο και σύμφωνα με το συμβόλαιο το κράτος πρέπει να πληρώσει για αυτά $1,6 εκατ.

Έρευνα στο διαδίκτυο για την συμβαλλόμενη εταιρεία, έδειξε ότι αυτή ασχολείται με κοστούμια και νυφικά γάμου, αλλά και με προμήθειες στο δημόσιο, κυρίως με διαγωνισμούς του Τμήματος Κρατικών Αποθηκών.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin