Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Η κυβέρνηση των 25 που έγιναν… 45

 
 
Για κυβέρνηση των 25 μελών προετοιμάσθηκε η κοινή γνώμη μέσω διαρροών τις τελευταίες ημέρες αλλά τελικά κυβέρνηση των 45 προέκυψε. Προφανώς  η άτυπη και μακρά προεκλογική περίοδος την οποία διανύουμε (ακόμη και εάν οι εκλογές γίνουν το φθινόπωρο) δεν προσφέρεται για πειραματισμούς , με  ένα «μικρό και ευέλικτο σχήμα» αλλά με πολλούς δυσαρεστημένους «κομμένους».


Για τον ίδιο λόγο  προφανώς,  κρίθηκε τελικά  σαν επιλογή υψηλού ρίσκου μια έξοδος Πάγκαλου από την κυβέρνηση, ο οποίος παρέμεινε αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αλλά έχοντας «συνάδελφο», τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος και θα είναι ταυτόχρονα υπουργός Οικονομικών. Μόνο τυχαίο δεν είναι όμως ότι ο κ. Πάγκαλος παρέμεινε  εκτός κυβερνητικής επιτροπής.

Το συγκεκριμένο κυβερνητικό όργανο επανέρχεται σε λειτουργία για πρώτη φορά με την  σημερινή κυβέρνηση, παρότι αποτελούσε το κυρίαρχο όργανο στη λειτουργία τόσο της κυβέρνησης Κ. Καραμανλή όσο και της κυβέρνησης Κ. Σημίτη.

Στα εντυπωσιακά των επιλογών της κυβέρνησης δεν είναι μόνο το «άνοιγμα»  στον Ευ.Βενιζέλο, με το  αντίστοιχο ρίσκο που αναλαμβάνει ο ίδιος  πάντως πηγαίνοντας σε μία «ηλεκτρική καρέκλα», αλλά και το άνοιγμα στους «αντάρτες».

Όπως με την τοποθέτηση του Π. Κουκουλόπουλου ως νέου υφυπουργού Εσωτερικών  και του κ. Π. Οικονόμου, με την ολότελα διαφορετική λογική από αυτήν του κ. Παπακωνσταντίνου,  στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών.  Άνοιγμα στο «παλιό» αλλά και «έμπειρο» ΠΑΣΟΚ είχαμε  με την τοποθέτηση του Μ. Παπαϊωάννου στη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Κατά τα άλλα είχαμε αρκετές «μετατάξεις», με εσωτερικές μετακινήσεις, ενώ 17 συνολικά πρόσωπα βρέθηκαν εκτός κυβέρνησης για να εισέλθουν στη θέση τους 7 καινούρια. Από τις πιο σημαντικές αποχωρήσεις από το κυβερνητικό σχήμα ήταν αυτή της Λ. Κατσέλη, που πλήρωσε τις αντιρρήσεις της για την οικονομική πολιτική και όχι μόνο.  
 
 
πηγή                   

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin