Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Απάτη ύψους 1 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ Λιβαδειάς

Τουλάχιστον σε 1 εκατομμύριο ευρώ ανέρχονται οι ζημιές που υπέστη το ταμείο του ΙΚΑ από απάτη που αποκαλύφθηκε με την αξιοποίηση των δεδομένων του πληροφοριακού συστήματος, σε συνδυασμό με τακτικούς και στοχευμένους ελέγχους. Κύκλωμα, στο οποίο μετείχαν και υπάλληλοι του ΙΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος, χρέωναν υπέρογκα ποσά για δήθεν έξοδα μετακινήσεις νεφροπαθών στο Νομό Βοιωτίας, προκειμένου να υποβληθούν σε θεραπεία αιμοκάθαρσης.

 
Όπως αναφέρει η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, διαπιστώθηκε ότι στο υποκατάστημα Λιβαδειάς οι δαπάνες για μετακινήσεις νεφροπαθών, τα τελευταία χρόνια, είχαν αυξηθεί υπέρογκα. 
 
Έτσι ελεγκτές αναζήτησαν τα παραστατικά των δαπανών και από την εξέτασή τους αποκαλύφθηκαν πλαστά έγγραφα και ψευδείς βεβαιώσεις περί του τόπου της θεραπείας και του τόπου κατοικίας, καθώς και υπερκοστολογημένες δαπάνες μετακίνησης.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΙΚΑ, οι εμπλεκόμενοι, ενώ πραγματικά διέμεναν στην Αθήνα, δήλωναν ψευδή διεύθυνση κατοικίας στη Λιβαδειά, προκειμένου να χρεωθεί το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ με δαπάνη μετακίνησης, ανάλογη της χιλιομετρικής απόστασης Λιβαδειάς - Αθήνας, με αποτέλεσμα να καταβάλλονται, με τη συνεργασία των εμπλεκομένων, ποσά μέχρι και 5.500 ευρώ, μηνιαίως, αντί της νόμιμης χιλιομετρικής αποζημίωσης των 100-150 ευρώ.
Η διοίκηση του ΙΚΑ κατατέθεσε μηνυτήρια αναφορά προκειμένου να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά παντός υπευθύνου και παράλληλα ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία κατά υπαλλήλων.

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin