Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Ο Χίτλερ ήθελε να εξοντώσει τους Εβραίους από το 1919


Σε επιστολή του 1919 που φέρει την υπογραφή του βετεράνου τότε του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, Αδόλφου Χίτλερ, έχουν αποτυπωθεί οι βλέψεις του για τους Εβραίους, τις οποίες έκανε πραγματικότητα 22 χρόνια αργότερα, ως Καγκελάριος του Τρίτου Ράιχ.

Η επιστολή παρουσιάστηκε σε συνέντευξη Τύπου στη Νέα Υόρκη, από το ίδρυμα για τα δικαιώματα των Εβραίων, Wiesenthal, ο ιδρυτής του οποίου, ραβίνος Μάρβιν Χίερ, χαρακτήρισε τη φράση που αναφέρεται στην τέταρτη σελίδα της, “εκτοπισμός των Εβραίων” ως “ένα από τα σημαντικότερα ντοκουμέντα στην ιστορία του Τρίτου Ράιχ”.
Η επιστολή βρέθηκε το 1945, στα αρχεία των Ναζί κοντά στη Νυρεμβέργη από τον Αμερικανό στρατιώτη, Ουίλιαμ Ζίγκλερ.


Εκείνος την πούλησε σε έμπορο ιστορικών εγγράφων, εκείνος με τη σειρά του σε άλλον έμπορο, ώσπου τελικά το ιστορικό ντοκουμέντο αγοράστηκε από το Ίδρυμα, έναντι του ποσού των 150.000 δολαρίων. Η αυθεντικότητά του πιστοποιήθηκε το 1988.

“Γνωρίζαμε ότι το γράμμα προς τον Γκέμλιχ ήταν πραγματικό. Δεν υπήρχε άλλο ίδιο στον κόσμο”, δήλωσε ο ραβίνος.

Σύμφωνα με τον Χίερ, ο Χίτλερ το 1919 εργαζόταν για την προπαγανδιστική ένωση του γερμανικού στρατού, ενώ ο επόπτης του, στρατηγός Καρλ Μάιρ, τον πίεζε να ζητήσει έντονα διευκρινίσεις για τη θέση του στρατού για τους Εβραίους, από τον στρατιώτη Αδόλφο Γκέμλιχ, ο οποίος ήταν και ο αποδέκτης της επιστολής.

“Μόνο για τα χρήματα και τη δύναμη” ενδιαφέρονταν οι Ιουδαίοι, που σύμφωνα με την επιστολή του Χίτλερ, ήταν φυλή που διατηρήθηκε στο πέρασμα του χρόνου, με την ενδογαμία.

“Το αποτέλεσμα είναι ότι μία μη γερμανική φυλή ζούσε ανάμεσά μας με τα συναισθήματά της, τις σκέψεις της και τις φιλοδοξίες της, και έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς. Ο τελικός στόχος είναι η εκτόπιση των Εβραίων. Για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι, μόνο μία κυβέρνηση με εθνική δύναμη μπορεί να το κάνει και όχι μία με εθνική αδυναμία”, έγραφε ο Χίτλερ.

Σημειώνεται, πως η επιστολή θεωρείται μεγάλης ιστορικής σημασίας, καθώς μέχρι σήμερα, δεν υπήρχε ενυπόγραφη εντολή του Χίτλερ για “εκτοπισμό” των Εβραίων, αφού την “επίσημη” εντολή για την εξόντωσή τους, το 1941, έδωσε ο δεύτερος τη τάξει του Τρίτου Ράιχ, Ράινχαρντ Χέιντριχ.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin