Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

PostHeaderIcon Κοσμοπολίτικα ράσα 10.000 €!

Πνευματικό αντίδωρο... 

 Είναι μια σύγχρονη πραγματικότητα όπου μια δημοτική αρχή, αυτή της Μυκόνου, κατά πλειοψηφία, 14 υπέρ, 7 κατά, αποφασίζει να διαθέσει σε ιεροραφείο περίπου 10.000 ευρώ για κατασκευή αρχιερατικής στολής προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στο μητροπολίτη Σύρου, Τήνου, Μυκόνου Δωρόθεο με αφορμή τα δέκα χρόνια ποιμαντορίας του. 
 
Δέκα χρόνια ποιμενάρχης 

Η ιστορία ξεκινά στις 18 Μαΐου όταν ο δήμαρχος Μυκονίων Αθανάσιος Κουσαθανάς-Μέγας δέχεται από τον πρωτοπρεσβύτερο Πέτρο Κ. Μαραγκό, πρωθιερέα τού εν Μυκόνω Μητροπολιτικού Ναού Ζωοδόχου Πηγής, επιστολή με την οποία υπενθυμίζεται πως ο μητροπολίτης Δωρόθεος κλείνει φέτος δέκα χρόνια ως ποιμενάρχης της πολυνησιακής μητρόπολης και πως «η γενέτειρά του διά του δήμου πρέπει να του προσφέρει ένα εκκλησιαστικό δώρο ως πνευματικό αντίδωρο...
»Εχουμε ηθική υποχρέωση απέναντί του. Την 5η Ιουνίου, στην Ερμούπολη θα τελεστούν περίλαμπροι εορτασμοί και θα αφιχθούν επί τούτου δεκάδες αρχιερείς απ' όλη τη χώρα για να του ευχηθούν. Προτείνω και ελπίζω στην από κοινού ομόφωνη συγκατάθεσή σας ο δήμος μας εξ ονόματος όλου του μυκονιάτικου λαού να προσφέρει εκείνη την ημέρα στον εορτάζοντα μητροπολίτη μας μια αρχιερατική στολή».
Η επιστολή συνοδευόταν και από την προσφορά ιεροραφείου στη Θεσσαλονίκη -με κεντημένο ανθικό διάκοσμο και παράσταση μερικής απόψεως της Μυκόνου συμπεριλαμβανομένων της Θεοτόκου Τουρλιανής και Παραπορτιανής- που ανέβαζε το κόστος κοντά στα 10.000 ευρώ.
Το θέμα πάει στο δημοτικό συμβούλιο το οποίο στις 31 Μαΐου αποφασίζει να προφέρει στο μητροπολίτη τη στολή. Τη συγκεκριμένη απόφαση κατήγγειλαν οι σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης «Μύκονος-Επόμενη Μέρα» του Ανδρέα Φιορεντίνου, ο Αντώνης Κουσαθανάς και η δημοτική σύμβουλος της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Δέσποινα Νάζου η οποία μας είπε: «Είναι πρόκληση σε περίοδο οικονομικής κρίσης να δοθούν αυτά τα χρήματα όταν υπάλληλοι στον δήμο παραμένουν απλήρωτοι.
»Τέτοια ζητήματα προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Ούτε συμβολικά ούτε κυριολεκτικά έχει λογική μια τέτοια προσφορά. Τέτοια αλισβερίσια δεν τα έχει ανάγκη η Εκκλησία. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στον μητροπολίτη με ευχαριστήρια επιστολή, αυτό φτάνει. Ακόμη και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα δυσανασχετούσε με ένα τέτοιο δώρο».
Λαϊκή δυσφορία
Να σημειωθεί πως ο Ανδρέας Φιορεντίνος εξέφρασε την αντίθεσή του, ζητώντας όμως τα χρήματα να δοθούν σε κοινωφελείς σκοπούς. Χθες ο δήμαρχος Μυκόνου, εισπράττοντας τη λαϊκή δυσφορία, προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις. «Διογκώθηκε ένα θέμα που όμως δεν υφίσταται. Οταν το έμαθε ο μητροπολίτης ευχαρίστησε αλλά μας είπε πως δεν μπορεί να δεχτεί ένα τέτοιο δώρο, του αρκεί η αγάπη του ποιμνίου του. Το σεβαστήκαμε. Οσο για μένα προσωπικά, του χάρισα ένα εγκόλπιο». 



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin