Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης δημιουργεί η Toyota


Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota δημιουργεί υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, με τη βοήθεια αμερικανικής εταιρίας του Διαδικτύου και της Microsoft, που θα επιτρέπει στους οδηγούς να «συνομιλούν» με το όχημά τους με τρόπους ανάλογους με εκείνους του Twitter και του Facebook.
Η συνεργασία μεταξύ της Toyota και της Salesforce.com, με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, ενώ η καινοτόμος υπηρεσία ιδιωτικού δικτύου ονομάσθηκε «Toyota Friend». Σε επίδειξη του συστήματος <…>
σε αίθουσα του Τόκιο, ο ιδιοκτήτης υβριδικού Prius ειδοποιήθηκε μέσω μηνύματος στο κινητό του τηλέφωνο από το ίδιο το όχημά του, ότι αυτό χρειαζόταν φόρτιση το βράδυ. Οταν ο οδηγός συνέδεσε το αυτοκίνητο στο σημείο ηλεκτρικής φόρτισης, το αυτοκίνητο του απάντησε: «Η φόρτιση θα έχει ολοκληρωθεί στις 2 και 15 πρωινή. 

Τα λέμε αύριο».
Οι ανταλλαγές αυτές μπορούν να κρατηθούν μυστικέ, να μοιράζονται με άλλους «Toyota Friends» ή να κοινοποιούνται στα παραδοσιακά κοινωνικά δίκτυα, όπως τα Facebook και Twitter. Η Toyota επένδυσε 5,5 εκατ. δολάρια στο φιλόδοξο πρόγραμμα, ενώ η Microsoft συμμετέχει με 4,1 εκατ. και η Salesforce.com με 2,8 εκατ.
Πολλά οχήματα είναι ήδη εξοπλισμένα με ηλεκτρονικά συστήματα πλοήγησης και άλλα μέσα με ικανότητα σύνδεσης στο Ιντερνετ. Η νέα υπηρεσία της Toyota, όμως, βασίζεται στην αρχή του νέφους υπολογιστών, ειδικότητα της Salesforce.com, καθώς και στο λογισμικό της Microsoft. Η νέα υπηρεσία θα εγκαινιασθεί στην Ιαπωνία το 2012, προτού αρχίσει να προσφέρεται σε όλες τις αγορές της ιαπωνικής εταιρίας.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin