Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Solar Impulse: παρθενική ηλιακή πτήση στις Βρυξέλλες

Solar Impulse: παρθενική ηλιακή πτήση στις Βρυξέλλες 
Είναι πραγματικότητα η πρώτη επανδρωμένη πτήση στον κόσμο με ένα ηλιακό αεροπλάνο – ένα έργο της Solar Impulse – το οποίο αντανακλά τη διεύρυνση των ορίων των δυνατοτήτων της σύγχρονης εποχής. Το αεροπλάνο απογειώθηκε την Παρασκευή από το Payeme, στη δυτική Ελβετία και προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών μετά από μια 13-ωρη πτήση.
Η καινοτόμος τεχνολογία, η έξυπνη διαχείριση των πόρων και ένα πρωτοποριακό πνεύμα είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι της επιτυχίας του έργου. Η Deutsche Bank είναι περήφανη που είναι κύριος εταίρος της Solar Impulse.

Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εκστρατείας η ηλιακή πτήση της Solar Impulse γίνεται υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και επέλεξε τις Βρυξέλλες ως πρώτο διεθνή προορισμό. Το αεροπλάνο θα εμφανίζεται στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα από 23 έως 29 Μαΐου 2011 ενώ θα προσπαθήσει να πετάξει για το Παρίσι – Le Bourget, όπου θα αποτελέσει “special guest” στο 49ο Διεθνές Paris Air Show 20-26 Ιουνίου 2011.

Τον Δεκέμβριο του 2010 ο Bertrand Piccard είχε πει ότι “αν θέλουμε να πετύχουμε στη ζωή, πρέπει να αναπτύξουμε την ικανότητα να σκεφτόμαστε το αντίθετο από αυτό που έχουμε σκεφτεί και κάνουμε μέχρι τώρα”. Ο άνθρωπος αυτός για οκτώ ολόκληρα χρόνια δεν είχε μόνο σκεφτεί αυτό που φαινόταν αδιανόητο για πολλούς – αλλά είχε κινητοποιήσει όλους τους πόρους που μπορεί να φανταστεί κανείς, προκειμένου να κάνει το όραμά του πραγματικότητα.

Το 2010 η ομάδα του Piccard σε συνεργασία με την ομάδα του André Borschberg που είναι Διευθύνων Σύμβουλος της Solar Impulse, κατόρθωσαν να αποδείξουν ότι το αδύνατο είναι πράγματι δυνατό: διατηρώντας επανδρωμένα αεροσκάφη μέρα και νύχτα, τα οποία τροφοδοτούνται από την ηλιοφάνεια.

Πραγματοποιώντας την πρώτη πτήση σε ένα ολόκληρο εικοσιτετράωρο, για την ακρίβεια πάνω από 26 ώρες, χωρίς τη χρήση καυσίμων, η Solar Impulse απέδειξε το τεράστιο δυναμικό των νέων τεχνολογιών όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και την παραγωγή ενέργειας από ΑΠΕ. Έτσι ήταν απολύτως φυσικό να επιλεγεί το αεροδρόμιο των Βρυξελλών ως πρώτος προορισμός.

“Αυτή τη φορά, έχουμε ένα πραγματικό αεροπλάνο που φέρει την απόδειξη ότι οι νέες τεχνολογίες μπορούν να μειώσουν την εξάρτησή μας από τις ορυκτές μορφές ενέργειας και μπορούν να μας βοηθήσουν να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων να καθορίσουν φιλόδοξες ενεργειακές πολιτικές”, δήλωσε με ενθουσιασμό ο Bertrand Piccard, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του έργου της Solar Impulse.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin