Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Ένα εστιατόριο για την κρίση δια χειρός... Jon Bon Jovi

 
Όσοι δεν είναι ήδη θαυμαστές του διάσημου τραγουδιστή Jon Bon Jovi, πλέον έχουν έναν άλλο λόγο να τον αγαπήσουν, που δεν έχει σχέση με τη μουσική, ούτε βέβαια, με την εξωτερική του εμφάνιση: την ανθρωπιστική του διάθεση. 

Συγκεκριμένα, το ίδρυμα Jon Bon Jovi Soul Foundation ανοίγει το εστιατόριο «Soul Kitchen» στο Red Bank του New Jersey – αν το Red Bank σας φαίνεται γνωστό, είναι γιατί μουσικοί όπως οι Bon Jovi και ο Bruce Springsteen ξεκίνησαν την καριέρα τους από κει– στο οποίο θα σερβίρονται υγιεινά γεύματα, φτιαγμένα με ντόπια προϊόντα από τις φάρμες του New Jersey.
Η ιδιαιτερότητά του όμως, δεν είναι το υγιεινό μενού του, αλλά το ότι στον κατάλογο, δίπλα στα πιάτα δεν θα αναγράφονται τιμές, καθώς η πολιτική του εστιατορίου είναι να πληρώνει ο καθένας ό, τι μπορεί. Η προτεινόμενη τιμή για κάθε γεύμα είναι 10 δολάρια κι αν κάποιος δύναται να πληρώσει περισσότερα, τα χρήματα θα αξιοποιηθούν έτσι ώστε να φάει κάποιος άπορος.
Αν από την άλλη, κάποιος δεν έχει καθόλου χρήματα να πληρώσει, μπορεί να δουλέψει εθελοντικά στο εστιατόριο. Με λίγα λόγια, το εστιατόριο του Jon Bon Jovi δεν αρνείται γεύμα σε κανέναν.
Οι πελάτες επίσης, ενθαρρύνονται να γευματίζουν με άλλους σε κοινό τραπέζι, προκειμένου να δημιουργήσουν φιλικές σχέσεις με τους υπόλοιπους πελάτες και μελλοντικά να εργαστούν ενδεχομένως εθελοντικά στο εστιατόριο.
Στη σημερινή οικονομία, η ιδέα του Soul Kitchen μοιάζει πραγματικά με όαση γι’ αυτούς που τα οικονομικά τους είναι πενιχρά και οι τσέπες τους άδειες. Μήπως κάποιος άλλος ροκ σταρ ενδιαφέρεται να κάνει το ίδιο και σε κάποιο… βενζινάδικο;



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin