Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Δηλητηρίαση σε εστιατόριο του Jamie Oliver;

 

Μπορεί ο Βρετανός σεφ να είναι γνωστός για τις εκστρατείες ενημέρωσης σχετικά με την υγιεινή διατροφή, μάλλον όμως, πρέπει να κοιτάξει τι γίνεται στις επιχειρήσεις του, καθώς η καλή του φήμη δεν εξασφαλίζει αυτόματα και την καλή ποιότητα στα πιάτα του…

 

Ο Jamie Oliver έχει γίνει γνωστός τα τελευταία χρόνια χάρη στο φιλανθρωπικό έργο και στις εκστρατείες ενημέρωσης για την υγιεινή διατροφή στις οποίες πρωτοστατεί. Πρόσφατα όμως, η Daily Mail έβγαλε στο φως καταγγελίες αναφορικά με το επίπεδο υγιεινής στην αλυσίδα ιταλικών εστιατορίων που φέρει την υπογραφή του.
Στα 17 εστιατόρια της αλυσίδας που έχουν την φήμη της απλής και ποιοτικής ιταλικής κουζίνας, προσιτής στην μέση οικογένεια, έγιναν τακτικοί υγειονομικοί έλεγχοι το διάστημα Νοέμβριος 2009 - Νοέμβριος 2010 και παρατηρήθηκαν αρκετά υγειονομικά προβλήματα και παραβάσεις σε πολλά από αυτά.
Συγκεκριμένα, στο Reading της Αγγλίας, το «linguine alle vongole», πιάτο ζυμαρικών με οστρακοειδή, φέρεται να προκάλεσε τροφική δηλητηρίαση σε δύο πελάτες, ενώ ο έλεγχος που έγινε πρότεινε να αφαιρεθεί το πιάτο από το μενού ή να μπει προειδοποίηση για την ασφάλεια των οστρακοειδών.
Στο υποκατάστημα της αλυσίδας του Jamie Oliver στο Cambridge, οι επιθεωρητές ανησυχούσαν να μην ξεσπάσει μόλυνση λόγω της έλλειψης καθαριότητας στην κουζίνα. Στην Γλασκώβη κάποια υλικά, σύμφωνα με τους επιθεωρητές, ήταν πεταμένα στο πάτωμα, ενώ στο Canary Wharf του Λονδίνου βρέθηκε να σερβίρεται στο προσωπικό ληγμένο κρέας.
Τα πραγματικά ανησυχητικά νέα όμως, έρχονται από το Guilford και το Leeds, όπου οι πρακτικές των εργαζομένων στη κουζίνα εξέθεταν τους πελάτες στον ιό E.Coli. Στο Leeds μάλιστα, υπό την απειλή νομικών κυρώσεων, έγινε σύσταση να ψήνουν καλύτερα τα μπιφτέκια τους.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της αλυσίδας εστιατορίων ανέφερε ότι οι παραβάσεις ήταν μικρής σημασίας, οι οποίες έχουν αντιμετωπιστεί και ότι δεν έχει αποδειχτεί κανένα κρούσμα τροφικής δηλητηρίασης να προήλθε από τα καταστήματα.
Συμπέρασμα πάντως είναι, ότι το όνομα δεν εξασφαλίζει πάντα και την ποιότητα…



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin