Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon IFC και Παγκόσμια Τράπεζα λανσάρουν πράσινα ομόλογα

IFC και Παγκόσμια Τράπεζα λανσάρουν πράσινα ομόλογα 

Η International Finance Corporation (IFC) ανακοίνωσε την τρίτη έκδοση πράσινων ομολόγων συνολικού ύψους 135 εκατ. δολ. Τα τριετή ομόλογα εκδόθηκαν σε τέσσερις δόσεις σε τρία νομίσματα.


Η IFC – ο ιδιωτικός βραχίονας της Παγκόσμιας Τράπεζας – εξέδωσε δύο δόσεις σε δολάρια Αυστραλίας (44,5 εκατ. δολ. και 43,50 εκατ. δολ.), μία σε ραντ Νοτίου Αφρικής (25 εκατ. δολ.) και μία σε ευρώ, 15,8 εκατ. ευρώ (22 εκατ. δολ.).

Οι αποδόσεις στις τέσσερις δόσεις είναι 4,86%, 4,75%, 6,1% και 1,43% αντίστοιχα. Το προηγούμενο πράσινο ομόλογο της IFC που εκδόθηκε για 200 εκατ. δολάρια τον Απρίλιο του 2010, πουλήθηκε σε Ιάπωνες ιδιώτες επενδυτές, μέσω της Nomura.


Η IFC δεν προσδιορίζει ακριβώς τα έργα που θα χρηματοδοτηθούν αλλά ανακοίνωσε ότι μπορεί να περιλαμβάνουν αποκατάσταση σταθμών παραγωγής ενέργειας και μέσα για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, ηλιακές και αιολικές εγκαταστάσεις καθώς και χρηματοδότηση για νέες τεχνολογίες που οδηγούν σε σημαντικές μειώσεις εκπομπών.


Σχολιάζοντας την πιο πρόσφατη έκδοση ομολόγων της IFC, ο Jingdong Hua, αντιπρόεδρος του IFC δήλωσε ότι “τα πράσινα ομόλογα συμβάλλουν στη στρατηγική για την κλιματική αλλαγή προσφέροντας καλές αποδόσεις στους επενδυτές”.


Εν τω μεταξύ, η Παγκόσμια Τράπεζα έχει εκδώσει ακόμη ένα πράσινο ομόλογο για 2,1 εκατ. δολ. με κυμαινόμενο επιτόκιο. Η τελευταία έκδοση ομολόγων που διοργανώθηκε από την Merrill Lynch, αντιπροσωπεύει το 37ο πράσινο ομόλογο της Παγκόσμιας Τράπεζας από την εναρκτήρια έκδοση το 2008.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin