Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Financial Times: Το 2012 θα τελειώσουν τα χρήματα στην Ελλάδα

Αναπόφευκτη» χαρακτηρίζουν την αναδιάρθρωση του χρέους σε σημερινό τους δημοσίευμα οι Financial Times και επικαλούμενοι δηλώσεις διεθνών οικονομολόγων και αναλυτών τονίζουν ότι «η Αθήνα πρέπει να προκηρύξει στάση πληρωμών στα χρέη της».
Το δημοσίευμα προβλέπει ακόμα «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων κατά 55%.Η άνοδος των ελληνικών επιτοκίων τον Απρίλιο, κατά σχεδόν 10 ποσοστιαίες μονάδες για τα διετή ομόλογα, έχει φουντώσει τη συζήτηση και το ερώτημα για τις αγορές δεν είναι «εάν», αλλά «πότε και πώς» θα αναδιαρθρώσει η Αθήνα το δημόσιο χρέος. 

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Pimco κ. Andrew Balls, Ελλάδα, Ιρλανδία και Πορτογαλία πρέπει να μπουν σε καραντίνα, ενώ όπως υποστηρίζει, οι αγορές θα δουν διαρκή βελτίωση στην ψυχολογία μόνο όταν οι Ευρωπαίοι ρυθμιστές αρχίσουν να μιλούν με μια ενιαία φωνή και ανακοινώσουν μια τακτική αναδιάρθρωση με αξιόπιστη στρατηγική εξόδου.
«Οι περισσότεροι αναλυτές περιμένουν ότι η στάση πληρωμής του χρέους θα γίνει τον επόμενο χρόνο γιατί η Ελλάδα, αναμένεται να μείνει από χρήματα στο δεύτερο εξάμηνο του 2012», λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μεγάλες λήξεις ομολόγων την περίοδο 2012 και 2015, κάτι που ωθεί ορισμένους επενδυτές να πιστεύουν ότι η αναδιάρθρωση θα μπορούσε να συνδυαστεί με περισσότερα δάνεια από την διεθνή κοινότητα, ώστε να γλιτώσουν οι ιδιώτες επενδυτές από μεγάλα κουρέματα.
Σύμφωνα με τους Financial Times οι χρηματοοικονομικές αγορές προεξοφλούν κούρεμα 55% στα ελληνικά ομόλογα, κάτι που βάσει εκτιμήσεων της ING Investment Management σήμαινε ότι τα επιτόκια στα διετή ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου θα ανέλθουν στο περίπου 45% (από το 24,78% σήμερα).



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin