Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Fast Track και στον τουρισμό

Το νέο τουριστικό προφίλ της Ελλάδας παρουσίασε την Τετάρτη το βράδυ ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Από το βήμα της ετήσιας γενικής συνέλευσης του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων εξήγγειλε: fast track στον τουρισμό. Τη δημιουργία τουριστικής κατοικίας. Τη μείωση στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων. Την κατάργηση του σπατόσημου. Την απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης τουριστικών επιχειρήσεων.

Ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του έκανε λόγο για «ένα κράτος, που τελικά δούλευε για τον εαυτό του και για κανέναν άλλον. Ή μάλλον είχε και έχει στηθεί σε μεγάλο βαθμό για να θέτει εμπόδια. Εμπόδια που μετά εξαργυρώνονται σε ψήφους, διαφθορά, αντίτιμα δηλαδή ιδιοτελή που σταματούν την επιχειρηματικότητα και την εγκλωβίζουν την ανάπτυξη, την δημιουργικότητα και την πρωτοβουλία».
Όπως είπε ο κ. Παπανδρέου το υπουργείο Πολιτισμού- Τουρισμού σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία εξετάζει:
Την ίδρυση Ειδικής Υπηρεσίας Εξυπηρέτησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων για επενδύσεις που δε μπορούν να ενταχθούν στο Fast Track.
Την ίδρυση εντός της υπηρεσίας αυτής Πολεοδομικού Γραφείου το οποίο θα επιλαμβάνεται της έκδοσης και αναθεώρησης οικοδομικών αδειών για τις μεγάλες και σύνθετες τουριστικές επενδύσεις και για τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται σε δημόσια ακίνητα.
Η αξιοποίηση τουριστικών κατοικιών που είναι εντεταγμένη σε ξενοδοχειακές μονάδες, είτε υπάρχουσες, είτε νέες, είναι μέσα στο σχεδιασμό μας για την παραπέρα ανάπτυξη του τουριστικού κλάδου με έμφαση στην ανάπτυξη της δημόσιας περιουσίας, υπογράμμισε.
Στον σχεδιασμό μας αυτό επιδιώκουμε την δημιουργία μόνιμων δεσμών με ξένους επισκέπτες γνωρίζοντας ότι τα έσοδα από την αξιοποίηση των κατοικιών αυτών θα χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη ανταγωνιστικών και βιώσιμων τουριστικών μονάδων υψηλής κατηγορίας 4 και 5 αστέρων.
Κατηγορηματικά θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η πολιτική αυτή δεν αφορά την παραθεριστική κατοικία που δε συνδέεται με ξενοδοχειακή επιχείρηση. Ο σχεδιασμός μας αυτός θα διασφαλίζει απόλυτα όπως είναι αυτονόητο το περιβάλλον.
Ακόμα ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι «η αξιοποίηση των εγκαταλελειμμένων οικισμών μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό και για την κληρονομιά μας αλλά και για την ανάπτυξη. Έχω ζητήσει την καταγραφή του αριθμού και της κατάστασης που επικρατεί σε αυτούς, καθώς και ιδέες για το πως μπορούν να αξιοποιηθούν.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην ανάπτυξη της κρουαζιέρας και του θαλάσσιου τουρισμού ως κομβικές στην ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα.
Στόχος είναι να γίνει η χώρα μας ηγετική δύναμη σε αυτόν τον χώρο και οι υποδομές είναι απαραίτητο στοιχείο αυτής της προσπάθειας.
Επίσης εξήγγειλε μείωση εργοδοτικών εισφορών σε όσες επιχειρήσεις είναι συνεπείς με τις πληρωμές τους. Μέρος μιας ευνομούμενης κοινωνίας είναι να πληρώνουν περισσότερα αυτοί που δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, είπε και συνέχισε: Μελετούμε ένα σχέδιο που να εξασφαλίζει ότι όσοι πληρώνουν με ακρίβεια τις ασφαλιστικές τους εισφορές θα πληρώνουν λιγότερα. Σύντομα θα έχω περισσότερα να ανακοινώσω για αυτό.
Στόχος μας κατέληξε ο πρωθυπουργός είναι να κατατάξουμε την Ελλάδα μέσα στους 10 παγκόσμιους προορισμούς.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin