Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Σε εξέταση DNA ο Στρος Καν – Οι πρώτες φωτογραφίες από την σύλληψη

 

Στις 10.30 ώρα Ν. Υόρκης θα πάει στον δικαστή για να καταθέσει
- “Ταλαιπωρημένος αλλά καλά στην υγεία του” λέει ο δικηγόρος του
- Δεν έχει διπλωματική ασυλία δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας
- Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο με χειροπέδες ο Στρος Καν

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στους δημοσιογράφους συνήγορος του επικεφαλής του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, ο οποίος κρατείται στη Νέα Υόρκη γιατί φέρεται να επιτέθηκε σεξουαλικά σε 32χρονη καμαριέρα του ξενοδοχείου στο οποίο διέμενε, ο Γάλλος πολιτικός συναίνεσε στην ιατροδικαστική εξέταση του σώματός του από τις αρχές.

Ο γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν δεν απολαμβάνει διπλωματικής ασυλίας απέναντι στις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση που τον βαραίνουν, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

 "Δεν έχει διπλωματική ασυλία", τόνισε ο Τζον Γκρίμπελ.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως ο Στρος-Καν μεταφέρθηκε από τη μονάδα ειδικών θυμάτων, στο Χάρλεμ και θα προσαχθεί στις 10:30 το πρωι ώρα Νέας Υόρκης σε δικαστήριο στο Νότιο Μανχάταν, όπου θα του απαγγελθούν κατηγορίες.

 "Ο δικαστής θα αποφασίσει αν ο Στρος-Καν θα αποφυλακιστεί με εγγύηση και με ποιές προϋποθέσεις", κατέληξε ο Γκρίμπελ.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Νέας Υόρκης, θα εξεταστούν τα ρούχα του για δείγματα DNA, αλλά και ο ίδιος για το αν φέρει γρατσουνιές ή άλλα τραύματα. 
 REUTERS
 
Επίσης ο δικηγόρος του Στρος Καν ενημέρωσε ότι η προσαγωγή του πελάτη του ενώπιον των δικαστών για να απαγγελθούν κατηγορίες, αναβλήθηκε μέχρι σήμερα το πρώι, προκειμένου να διενεργηθούν πρώτα οι ιατρικές εξετάσεις.
REUTERSREUTERS
 
" Ταλαιπωρημένο αλλά καλά " στην υγεία του χαρακτήρισε τον Γάλλο επικεφαλής του ΔΝΤ, ο δικηγόρος του.
 
" Ο πελάτης μας συναίνεσε πρόθυμα στην επιστημονική και ιατροδικαστική εξέταση απόψε , κατόπιν αιτήματος της κυβέρνησης και για την ώρα έχουμε συμφωνήσει για την αναβολή της κλήσης ενώπιον του δικαστηρίου μέχρι σήμερα το πρωί ", δήλωσε ο Γουίλιαμ Τέιλορ, δικηγόρος του Ντομινίκ Στρος Καν στους δημοσιογράφους έξω από το Ποινικό Δικαστήριο του Μανχάταν.

REUTERSREUTERS

Εν τω μεταξύ στον Γαλλικό και τον Ευρωπαϊκό τύπο είναι πλήθος τα σενάρια που πιθανολογούν τις επιπτώσεις στην αντιμετώπιση του χρέους της ευρωζώνης , μετά την απόσυρση από το προσκήνιο του Γάλλου πολιτικού που τασσόταν σταθερά υπέρ της βοήθειας στις χώρες που αντιμετώπιζαν ανυπέρβλητα προβλήματα.

 
Η νεοϋορκέζα καμαριέρα που ισχυρίζεται ότι ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν της επιτέθηκε σεξουαλικά εργάζεται στο ξενοδοχείο μας εδώ και τρία έτη και ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές του, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του ξενοδοχείου αυτού.
 
"Θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι η υπάλληλός μας εργάζεται στο Sofitel New York επί τρία χρόνια και ήταν απόλυτα ικανοποιητική όσον αφορά την εργασία και τη συμπεριφορά της", αναφέρει ο διευθυντής Χόρχε Τίτο σε ανακοινωσή του που εστάλη από το γραφείο στο Παρίσι της εταιρείας Accor που διαχειρίζεται το ξενοδοχείο.
 
Ο Τίτο είπε ότι δεν μπορεί να δώσει περισσότερες πληροφορίες, λόγω των τρεχουσών νομικών διαδικασιών.
 
 

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin