Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon BP: Πρόστιμο 25 εκ. δολαρίων για την πετρελαιοκηλίδα στην Αλάσκα

Ο πετρελαϊκός κολοσσός BP συμφώνησε να καταβάλει πρόστιμο ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων προκειμένου να κλείσει η ομοσπονδιακή έρευνα για τη διαρροή πετρελαίου από το δίκτυό του στην Αλάσκα το 2006, όπως ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία στο Λονδίνο.

Με βάση τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν οι αμερικανικές αρχές με την εταιρεία, η BP θα επενδύσει επίσης περισσότερα από 60 εκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη τριετία προκειμένου να αναπτύξει ένα πρόγραμμα παρακολούθησης του δικτύου των αγωγών της στην Αλάσκα και να βελτιώσει την ασφάλειά τους.

"Η BP κατέληξε σε συμφωνία με το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ για το διακανονισμό της αστικής αγωγής που αφορά τις διαρροές πετρελαίου τον Μάρτιο και τον Αύγουστο του 2006 στον αγωγό διαμετακομιδής πετρελαίου του Πράντχοου Μπέι", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η εταιρεία σημειώνει ότι "δεν συνομολογεί υπαιτιότητα" και το πρόστιμο που της επιβλήθηκε δεν είναι "ανά βαρέλι", δεν υπολογίστηκε δηλαδή με βάση το μέγεθος της διαρροής.

Ωστόσο, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανέφερε ότι η ποινή υπολογίζεται με βάση το Νόμο περί Καθαρού Νερού που επιβάλλει πρόστιμο ύψους 4.300 δολαρίων ανά βαρέλι ή περίπου 21,8 εκατομμύρια δολάρια για συνολική διαρροή 5.078 βαρελιών. Σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times στο ποσό αυτό προστέθηκαν και άλλα πρόστιμα, με αποτέλεσμα το συνολικό ύψος του να φτάσει τα 25 εκατομμύρια δολάρια.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin