Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon ΠΟΡΝΟ: Οταν γίνεται... εθισμός!

βέπετε ταινίες πορνό; Οι περισσότεροι ναι αν και συχνά το αρνούνται. Είναι όμως το πορνό απιστία; Και τι γίνεται όταν πλέον καταντάει...εθισμός;
Είναι απιστία;

Συνήθως το αρχικό κίνητρο είναι η περιέργεια ή η διασκέδαση. Συχνά όµως, χωρίς καν να το καταλάβει, ο θεατής εθίζεται στην πορνογραφία αναζητώντας ολοένα και µεγαλύτερη ικανοποίηση, ρισκάροντας ακόµα και τη σχέση του.

Πορνογραφία και σεξουαλική ζωή

Ταινίες, DVD, περιοδικά, ροζ γραµµές, Ίντερνετ. Το πορνογραφικό υλικό βρίσκεται παντού και όσοι το αναζητούν έχουν πλέον πολύ εύκολη πρόσβαση στην ικανοποίηση. Άλλο τόσο εύκολα όµως µπορεί αυτή η «απολαυστική» συνήθεια να γίνει αναπόσπαστο µέρος της σεξουαλικής διέγερσης και επιθυµίας οδηγώντας τους στην εξάρτηση και ακυρώνοντας οποιαδήποτε πραγµατική σχέση.

Cybersex vs σχέσης

Υπολογίζεται ότι ένα µεγάλο ποσοστό αυτών που «κάνουν» σεξ στον κυβερνοχώρο χάνουν το ενδιαφέρον για το σεξ στη σχέση τους. Το πορνογραφικό υλικό φαίνεται ότι προσφέρει µια δυνατή σεξουαλική επιθυµία, η οποία στη συνέχεια εκτονώνεται συνήθως µε αυνανισµό. Έτσι, τα άτοµα προσανατολίζονται στην ικανοποίηση των προσωπικών τους αναγκών χωρίς να ενδιαφέρονται τόσο για τον σύντροφό τους, υπονοµεύοντας βασικές αξίες σε µια σχέση, όπως η εµπιστοσύνη, η αγάπη, η συντροφικότητα, ακόµα και ο γάµος και η οικογένεια. ∆εν είναι µάλιστα λίγοι εκείνοι που παρουσιάζουν δυσκολίες διέγερσης µε το ταίρι τους µε αποτέλεσµα να αποφεύγουν το σεξ και να βιώνουν συναισθηµατικές διαταραχές. Επίσης ο εθισµένος στο κυβερνοσέξ µπορεί να έχει απαιτήσεις ή σεξουαλικές συµπεριφορές µε τις οποίες ο σύντροφος δεν συµφωνεί.

Εικονική πραγµατικότητα = Αληθινή απιστία;

Η συνουσία και κατ' επέκταση η απιστία στο µυαλό των περισσότερων προϋποθέτει σωµατική επαφή, κάτι που ούτε το Internet ούτε η τηλεόραση µπορούν να προσφέρουν. Παρ' όλα αυτά, αν και αυτός που ικανοποιείται βλέποντας πορνό µπορεί να µην απιστεί µε την παραδοσιακή έννοια του όρου, η πορνογραφία µπορεί να «πιαστεί» για απιστία. Σύµφωνα µε τους ειδικούς, άπιστος θεωρείται ο άνθρωπος που αδυνατεί να εµπιστευτεί τους άλλους. Έτσι η πορνογραφία σε οποιαδήποτε µορφή (λεκτική, ακουστική, οπτική) επειδή ακριβώς καταπραΰνει αυτό το φόβο (µια και δεν υπάρχει άµεση επαφή µε το πορνογραφικό υλικό) µπορεί να θεωρηθεί µια µορφή απιστίας. Μάλιστα αυτό ισχύει ακόµα περισσότερο ειδικά όταν δεν υπάρχει συναίνεση ή αποδοχή του γεγονότος από τη σύντροφο ή, ακόµα χειρότερα, όταν απειλείται η σχέση λόγω εθιστικής συµπεριφοράς ή γιατί ο ένας σύντροφος νιώθει καταπίεση και ενοχή και ο άλλος θυµό και προδοσία.

Αναζητήστε βοήθεια

Αν και η αυτοϊκανοποίηση µέσω της έκθεσης σε πορνογραφικό υλικό προκαλεί άµεση ευχαρίστηση καλύπτοντας προσωρινά τα όποια συναισθηµατικά, προσωπικά και κοινωνικά κενά του ατόµου, στη συνέχεια οδηγείται σε όλο και µεγαλύτερο αίσθηµα ανεκπλήρωτου ή ακόµα και σε κατάθλιψη. Γι' αυτό και ο εθισµός στην πορνογραφία καθώς και οι όποιες επιπτώσεις του στη σχέση αλλά και την κοινωνική ζωή του πάσχοντα καλό είναι να αντιµετωπίζονται µε επαγγελµατική βοήθεια. Ένας καλά εκπαιδευµένος ψυχοθεραπευτής είναι σε θέση να εκτιµήσει τις ιδιαιτερότητες της κάθε περίπτωσης και να προσφέρει την κατάλληλη στήριξη και βοήθεια.

Όταν η πορνογραφία µας φέρνει πιο κοντά

Πολλά ζευγάρια εµπλουτίζουν τη σεξουαλική τους ζωή µε ερεθίσµατα πορνογραφικού χαρακτήρα, καθώς γι' αυτούς αποτελούν αφροδισιακό που διεγείρει τη φαντασία και τονώνει τη σχέση. Στο βαθµό που η δραστηριότητα αυτή γίνεται µε συναίνεση και των δύο πλευρών, χωρίς να αντικαθιστά τις πραγµατικές σεξουαλικές εµπειρίες, τότε σαφώς δεν αποτελεί πρόβληµα.

Τα σηµάδια του εθισµού

• Η κατοχή πορνογραφικού υλικού ή η πρόσβαση σε αντίστοιχα sites.
• Οι αδικαιολόγητες απουσίες για µεγάλα χρονικά διαστήµατα.
• Η εκτεταµένη χρήση του υπολογιστή ειδικά αργά τη νύχτα.
• Η κοινωνική και συναισθηµατική αποµόνωση.
• Οι αλλαγές στα ωράρια
του ύπνου.
• Η αµυντική στάση σε ερωτήσεις που αφορούν τη χρήση πορνογραφικού υλικού.

Με εξειδικευµένη βοήθεια τα ζευγάρια που έχουν πρόβληµα απιστίας στο ∆ιαδίκτυο µπορούν να προχωρήσουν σε µια αποκατάσταση του δεσµού και της εµπιστοσύνης που υπάρχει µεταξύ τους και να κάνουν ένα νέο ξεκίνηµα στη σεξουαλική τους σχέση.
 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin