Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon ΗΠΑ: τους εξουσιοδότησαν να σκοτώνουν λύκους


Εξουσιοδότηση στους αστυνομικούς ενός ορεινού χωριού να σκοτώνουν λύκους έδωσαν οι Αρχές του Αϊντάχο στις ΗΠΑ, ελπίζοντας ότι έτσι θα περιοριστούν οι επιθέσεις στα ζώα.
Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Μαΐου ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικών, Κεν Σάλαζαρ, ανακοίνωσε την άρση του καθεστώτος προστασίας του γκρίζου λύκου στα Βραχώδη Όρη, επισημαίνοντας ότι ο πληθυσμός του έχει ανακάμψει σε βιώσιμα επίπεδα.
Για πρώτη φορά μετά την επανένταξη των λύκων στην περιοχή στα μέσα της δεκαετίας του ’90, η πολιτεία επιτρέπει στους αστυνομικούς να σκοτώσουν λύκους στο Ελκ Σίτυ, μια μικρή κοινότητα 200 κατοίκων στο βορειοκεντρικό Αϊντάχο.


Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, αξιωματούχοι της Υπηρεσίας Άγριας Ζωής αναφέρουν ότι οι λύκοι ζουν πολύ κοντά στους ανθρώπους και δεν δείχνουν να φοβούνται τα χωριά και τις κοινότητες.
«Θέλουμε τους λύκους να ζουν στην άγρια φύση, όχι να κυκλοφορούν τριγύρω μας», δήλωσε ο Mike Keckler, εκπρόσωπος της Υπηρεσίας.
Σημειώνεται ότι η Υπηρεσία Άγριας Ζωής έχει δώσει άδεια στους γαιοκτήμονες να σκοτώνουν τους λύκους που επιτίθενται στα κοπάδια τους.
Η άρση προστασίας του καθεστώτος προστασίας για τους περίπου 1.200 γκρίζους  λύκους στο Αϊντάχο και τη Μοντάνα ανακοινώθηκε στις 5 Μαΐου και την ίδια ημέρα το Αϊντάχο ξεκίνησε να πουλά άδειες για το κυνήγι λύκου.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin