Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Οι κίνδυνοι της θάλασσας

Οι κίνδυνοι της θάλασσας
Ο κίνδυνος να κολλήσετε κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό την ώρα που κάνετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, ελλοχεύει, μετατρέποντας την απόλαυση σε εφιάλτη.

Απολαμβάνετε τη θάλασσα, στο ακρογιάλι, με το κύμα να σκάει στο σώμα σας; Ο κίνδυνος να κολλήσετε κάποιο παθογόνο μικροοργανισμό ελλοχεύει, μετατρέποντας την απόλαυση σε εφιάλτη. Μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλόριδας ήρθε προ καιρού να επιβεβαιώσει τους φόβους. Το καλοκαίρι υπάρχουν μικρόβια που αγαπούν τα υγρά περιβάλλοντα, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη σχολαστικής υγιεινής, ειδικά σε χέρια και γεννητικά όργανα.

Ο κ. Θάνος Παπαθανασίου, μαιευτήρας – χειρουργός γυναικολόγος, παρέχει χρήσιμες συμβουλές, έτσι ώστε να μην υποφέρετε την πιο ανέμελη περίοδο του χρόνου.

Αν σχεδιάζετε να περάσετε σεβαστό χρονικό διάστημα σε καλοκαιρινό θέρετρο, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μαζί τα προσωπικά σας είδη υγιεινής.

Φοράτε ελαφριά ρούχα και βαμβακερά εσώρουχα, ώστε να “αναπνέουν” οι ευαίσθητες περιοχές του σώματος.

Βεβαιωθείτε ότι οι πετσέτες του μπάνιου που χρησιμοποιείτε είναι προσωπικές και ότι αλλάζονται συχνά.
Κάνετε ντους τουλάχιστον σε καθημερινή βάση και ιδιαίτερα μετά το κολύμπι και την παραλία.

Το νερό της πισίνας συνήθως περιέχει χλώριο και ίσως κάποιους μικρο-οργανισμούς, ειδικά όταν δεν καθαρίζεται επαρκώς ή κολυμπούν πολλά άτομα ταυτόχρονα. Αν κολυμπάτε σε πισίνα, κάνετε ντους επιμελώς πριν ντυθείτε, ώστε να απαλλαγείτε από το χλωριωμένο νερό και ανεπιθύμητα μικρόβια.

Αν και η χρήση ταμπόν μπορεί να σας εξασφαλίσει μερικές παραπάνω μέρες στην παραλία, αποφεύγετε το κολύμπι όταν η ροή της περιόδου είναι μεγάλη και αλλάζετε τα ταμπόν συχνότερα από ό,τι συνήθως.

Συμπτώματα όπως κνησμός στα έξω γεννητικά όργανα, αυξημένα κολπικά υγρά (συνήθως με κρεμώδη σύσταση) και τοπικός ερεθισμός οφείλονται συνήθως σε κολπίτιδα από μύκητες. Αν δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο γυναικολόγο σας, ή αν έχετε προηγούμενη εμπειρία από τέτοιες απλές μολύνσεις, μπορείτε να προμηθευτείτε μια ολιγοήμερη θεραπεία από το τοπικό φαρμακείο, συνήθως με τη μορφή κολπικών υποθέτων που λαμβάνονται μια φορά την ημέρα. Κατά τη διάρκεια της θεραπείας, αποφύγετε το κολύμπι και τις σεξουαλικές επαφές.

Οι γυναίκες που έχουν διαπιστώσει ευαισθησία στα γεννητικά όργανα, καλό θα ήταν να αλλάζουν το βρεγμένο μαγιό χωρίς καθυστέρηση.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin