Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Ποσό ρεκόρ πώλησης για μία τιάρα!

 

Είναι στολισμένη με σμαράγδια και πιστεύεται ότι ανήκε στην Ευγενία σύζυγο του Ναπολέοντα του 3ου. Πάντως τα λεφτά της τα “έπιασε” και με το παραπάνω...

Μία εκθαμβωτική τιάρα που είναι στολισμένη με σμαράγδια και πιστεύεται ότι ανήκε στην Ευγενία, σύζυγο του Ναπολέοντα του 3ου, πωλήθηκε στο ποσό-ρεκόρ των 11,28 εκατομμυρίων Ελβετικών φράγκων σε ανώνυμο αγοραστή την Τρίτη, από τον οίκο Σόθμπις.
 
Η εκθαμβωτική τιάρα που περιέχει διαμάντια και σμαράγδια, την οποία ο Γερμανός πρίγκιπας Γκουίντο Χένκελ βον Ντόνερσμαρκ απέρκτησε προκειμένου να την προσφέρει στη σύζυγό του, είχε εκτιμηθεί ότι θα απέφερε από τη δημοπρασία ένα ποσό ανάμεσα στα 5 έως 10 εκατομμύρια δολάρια.
REUTERSREUTERS
 
Η τιάρα ήταν το κορυφαίο έκθεμα σε μιά δημοπρασία που απέφερε 78,9 εκατομμύρια Ελβετικά φράγκα, η τρίτη υψηλότερη επίδοση που επιτεύχθηκε ποτέ σε δημοπρασία πώλησης κοσμημάτων, όπως ανακοίνωσε ο οίκος.
 
" Είναι περιττό να ειπωθεί ότι είναι η υψηλότερη τιμή όλων των εποχών για μία τιάρα, που καταγράφηκε σε δημοπρασία ", δήλωσε ο Ντέϊβιντ Μπένετ, πρόεδρος του τμήματος κοσμημάτων των Σόθμπις, για την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, καθώς χτύπησε για τελευταία φορά στη συνεδρίαση με το σφυρί του πλειστηριασμού, μέσα σε χειροκροτήματα.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin