Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Στα ύψη και πάλι η ραδιενέργεια στη Φουκουσίμα

 

 Η εταιρία που διαχειρίζεται το πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα ανακοίνωσε σήμερα πως υψηλά επίπεδα καισίου ανιχνεύτηκαν πάνω από έναν από τους έξι αντιστρατήρες του εργοστασίου.

Η Tepco διευκρίνισε πως η πυκνότητα του καισίου 134 πάνω από τον αντιδραστήρα Νο1 ήταν 18 φορές υψηλότερη από το επιτρεπτό όριο.

Η εταιρία άρχισε το Σάββατο να μετρά τα επίπεδα ραδιενεργών ουσιών πάνω από τους αντιδραστήρες Νο 1 ως Νο 4 και εντόπισε 360 μπεκερέλ καισίου 134 ανά κυβικό μέτρο στον πρώτο αντιδραστήρα, στο οποίο έχει σημειωθεί τήξη των καυσίμων, μετέδωσε το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο ΝΗΚ.

Επίσης η Tepco ανίχνευσε συγκέντρωση καισίου 134 7,5 φορές μεγαλύτερη του ορίου των 50 μπεκερέλ στο αντιδραστήρα Νο 4, ο οποίος όμως δεν έχει ραδιενεργά καύσιμα στον πυρήνα του. Οι ειδικοί πιστεύουν πως η ουσία αυτή προήλθε από τον αντιδραστήρα Νο3.

Η εταιρία σχεδιάζει να καλύψει το κτίριο των αντιδραστήρων με φύλλα πολυεστέρα για να αποτρέψει μεγαλύτερη διαρροή ραδιενέργειας.

Ο ιάπωνας πρωθυπουργός Ναότο Καν ανακοίνωσε χθες Τρίτη λίγο πριν αναχωρήσει για την Γαλλία ότι η κυβέρνησή του είναι πιθανό να αναθεωρήσει το βασικό πρόγραμμα ενεργειακής πολιτικής της, νωρίτερα από το 2013. Σύμφωνα με το πρόγραμμα αυτό προβλέπεται η αύξηση ως και κατά 50% της παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος μέσω της πυρηνικής ενέργειας.

Στη σύνοδο της G8 στη Ντοβίλ, ο Καν αναμένεται να ενημερώσει τους άλλους ηγέτες για τα μέτρα αντιμετώπισης της πυρηνικής κρίσης που έλαβε η κυβέρνησή του, αλλά και για την ενεργειακή πολιτική που θα ακολουθήσει στο μέλλον.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin