Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Καθαριότητα ακτών του Δήμου Θερμαϊκού


Εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση και την αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης των κατοίκων του Δήμου Θερμαϊκού, καθώς η γη αντιμετωπίζει τη σοβαρή απειλή της κλιματικής αλλαγής, πραγματοποιούνται από την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος – Πρασίνου – Ανακύκλωσης – Καθαριότητας το επόμενο χρονικό διάστημα.
Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την ανακήρυξη του 2011 ως ευρωπαϊκό έτος εθελοντισμού και την 5η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, προγραμματίστηκαν 3 εθελοντικές δράσεις για τα απορρίμματα σε θάλασσες και ακτές, οι οποίες είναι οι εξής:

• Τη Δευτέρα 23/5 πραγματοποιηθήκε καθαρισμός στην ακτή «Τουμπαρλί» (Νέα Μηχανιώνα). Συμμετείχαν 4 Δημοτικά Σχολεία της Δημοτικής Ενότητας Νέας Μηχανιώνας και ο μεσογειακός σύνδεσμος για τη σωτηρία των θαλάσσιων χελώνων (MEDASSET).
• Την Κυριακή 29/5 και ώρα 10.30΄ στην ακτή «ΚΑΠΠΑ» (Περαία). Συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το Κέντρο Ανάπτυξης Πολιτισμού Προσαρμοσμένου Αθλητισμού (ΚΑΠΠΑ) και το Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Νέων Επιβατών.
• Την Κυριακή 5/6 και ώρα 09.30΄ από την πλατεία Ιστορικής Μνήμης (παραλία Περαίας) προς την πλατεία των Νέων Επιβατών (παραλία). Συμμετέχει ο Όμιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού.
«Βάζουμε ένα λιθαράκι για να διασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον στις γενιές που έρχονται, αφού η μόλυνση του περιβάλλοντος σημαίνει, εκτός από αποστέρηση της ποιότητας ζωής, και απώλεια της ίδιας της ζωής», επισημαίνει ο Δήμαρχος, Ιωάννης Αλεξανδρής και καλεί όλους τους πολίτες να δηλώσουν δυναμικά «παρών» στις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin