Χρονοντούλαπο:

Contact via email

Just the two of us........... Από το Blogger.
Τρίτη 3 Μαΐου 2011

PostHeaderIcon Πακιστάν: "Πλαστή η φωτογραφία του νεκρού Μπιν Λάντεν"

 
Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα που μετέδωσαν τη Δευτέρα (02/05) φωτογραφία του παραμορφωμένου προσώπου νεκρού, που παρουσιάσθηκε ως του Οσάμα Μπιν Λάντεν, την απέσυραν, αφού αποδείχθηκε πως ήταν πλαστή. Το Γαλλικό Πρακτορείο εξέτασε τη φωτογραφία με ειδικό πρόγραμμα ηλεκτρονικού υπολογιστή, το οποίο απέδειξε, ότι το στιγμιότυπο ήταν προϊόν επεξεργασίας. Σημειώνεται πάντως, ότι εκτός του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, που ανακοίνωσε την είδηση του θανάτου του και μέλος της αλ Κάιντα στην αραβική Χερσόνησο, επιβεβαίωσε το γεγονός.
"Τα γένια είναι θολά, βλέπει κανείς καθαρά, ότι πρόκειται για μοντάζ", δήλωσε ο Μλάντεν Αντόνοφ, διευθυντής του φωτογραφικού τμήματος στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στον ιστότοπό του, το αμερικανικό δίκτυο MSNBC διευκρίνισε, ότι δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν προειδοποιήσει το NBC News, ότι η εικόνα ήταν πλαστή, προσθέτοντας πως "ουδείςΑμερικανός ούτε Πακιστανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά της".

Τα πακιστανικά τηλεοπτικά δίκτυα ήταν τα πρώτα που προέβαλαν τη φωτογραφία ως αυτή του Μπιν Λάντεν και ακολούθησαν το BBC και το CNN, που πολύ γρήγορα σταμάτησαν να την μεταδίδουν.

Πολλά ιδιωτικά δίκτυα είχαν μεταδώσει τη φωτογραφία, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι πρόκειται για τον αρχηγό της αλ Κάιντα, ο οποίος σκοτώθηκε τη νύχτα της Κυριακής (01/05) κατά τη διάρκεια επιδρομής με ελικόπτερα των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Αμποταμπάντ, περίπου 50 χλμ. βορειοδυτικά του Ισλαμαμπάντ.

"Ήταν πράγματι μια πλαστή φωτογραφία, είχε ήδη κυκλοφορήσει στο Ίντερνετ το 2009", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ράνα Τζαουάντ, ο επικεφαλής του γραφείου στο Ισλαμαμπάντ του Geo TV, του δημοφιλέστερου τηλεοπτικού δικτύου στο Πακιστάν.

"Είχαμε επισημάνει, όταν την μεταδώσαμε, πως η αυθεντικότητά της δεν ήταν δυνατό προς το παρόν να επιβεβαιωθεί, στη συνέχεια ελέγξαμε και την αποσύραμε"
, κατέληξε ο Τζαουάντ.


πηγή

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Του καιρού...

Θεσσαλονίκη

BlogUp Us!

Follow my blog with bloglovin